Popietė skirta Tarmių metams (nuotraukos)

Kuršėnų Vaikų  globos namuose vyko popietė „Marga lietuviška šneka“. Ją organizavo Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyrius ir Vaikų globos namų bibliotekininkė Danutė Daunienė.

Vaikų lit. skyriaus vedėja Janina Spulginienė papasakojo apie lietuvių tarmes, kodėl šiais metais skirtas didelis dėmesys tarmėms, supažindino su kalbininko kuršėniškio V.Vitkausko darbais.

Muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės paruoštas „zuikelis“ (Samanta  Dociutė) dainavo žemaitiškai. Tos pačios mokytojos padedamos Eleonora Pupkutė ir Samanta Dociutė  traukė dainą apie pyragus aukštaitiškai.

Labai nuotaikingas buvo auklėtojos, kilusios iš Salantų, Audronės Aniulienės  „žemaitėšks pasiruokavims“. Ji porino anekdotus apie suvalkiečius, dzūkus ir žemaičius, minė mįsles, skaitė patarles žemaitiškai.

Vaikams labai patiko, jie aktyviai ir patys dalyvavo. Aivaras Rapimbergas paskaitė dvi jumoristines pasakas žemaičių tarme. Ramunė Zmitraitė, Neringa Rapimbergaitė ir Laurita Jurlovaitė deklamavo dzūkiškai.

Pabaigoj visi vaišinosi tikros žemaitės (auklėtojos Audronės Aniulienės) atneštomis lauktuvėmis -„baronkomis“. Kaip ji sakė, žemaitis,eidamas į svečius, visada nešasi  lauktuvių.

Renginį puošė St. Anglickio mokyklos 4b klasės mokinių ir mokytojos Danguolės Petrulienės  sukurti plakatai apie žemaičių tarmę.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja
J. Spulginienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>