Kuršėnuose švęsta Europos diena (nuotraukos) (video)

Kuršėnuose gegužės 9-ąją, Europos dieną, Lauryno Ivinskio aikštėje įvyko linksma šventė „Ateik  į aikštę ! Švęsti! Sužinoti! Laimėti!“. Jos rengėjai – Šiaulių rajono savivaldybės viešoji bei Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos. Atėjusius džiugino ne tik šventinė programa, tačiau buvo galima sužinoti apie Europos Sąjungos piliečių teises.

Anot Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėjos Vidos Ragauskienės, 2013-ieji metai  paskelbti Europos piliečių metais. Tai puiki proga žmonėms dar daugiau sužinoti apie Europos Sąjungos piliečių teises. Bibliotekoje jau dešimt metų yra lentyna su informacija apie ES. O  laimėtas ES Komisijos atstovybės Lietuvoje projektas leido surengti ne vieną renginį. Šventę Lauryno Ivinskio aikštėje – taip pat.

Renginys pradėjo Vytauto Steponavičiaus aviamodelių pasirodymu. Sveikinimo žodį tarė Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas ir Vida Ragauskienė. Susirinkusiems koncertavo Šiaulių rajono kultūros centro grupė „Neto“, šokėjai. Žiūrovus pakerėjo VšĮ „Kuršėnų politechnikos mokykla“ originalus madų šou. Į simbolinius kiemelius kvietė užsukti Kuršėnų kūrybos namai, Kuršėnų sveikuolių klubas, VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“, neįgaliųjų sporto klubas „Atgaiva“, VšĮ Kuršėnų politechnikos mokykla…

aunimas susirinkusiems dalijo balionus su ES simbolika, buvo galima paskanauti bandelių, pyragėlių, išgerti arbatos, pasmaguriauti lietuviškais lašinukais ar kartu su garbingo amžiaus sveikuolėmis pasportuoti. Veiklos ir įspūdžių niekam netrūko. Renginio dalyvių neišbaidė ir netikėtai prasidėjęs pavasarinis lietus.

Šiaulių rajono savivaldybės inf.

Vakar Kuršėnuose, Lauryno Ivinskio aikštėje paminėta Europos diena, tradiciškai švenčiama gegužės 9 dieną. Pateikiame video ir foto reportažus iš šventės, tuo pačiu norime padėkoti Sauliui Barasai, Jonui Žaliui bei Tomui Zaukai už informatyvius kadrus iš šventės.

Sauliaus Barasos nuotraukos

Tomo Zaukos nuotraukos ir videoreportažas

Jono Žalio skrydis virš Kuršėnų:

0 thoughts on “Kuršėnuose švęsta Europos diena (nuotraukos) (video)

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>