Kuršėnuose svečiavosi vaikų rašytojas Vytautas Račickas (nuotraukos)

Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyrius savo partnerius pakvietė į susitikimą su visų mylimu vaikų rašytoju Vytautu Račicku.

Pirmiausia susitikimas vyko Kuršėnų vaikų globos namų salėje. Pasimatyti su rašytoju čia atvyko ne tik šių namų gyventojai, bet ir Daugėlių mokyklos pradinių klasių moksleiviai su savo mokytojomis ir šios mokyklos žurnalistų būrelis. Rašytojas nuotaikingai pasakojo apie save, skaitė ištraukų iš savo knygų. Po to pasipylė gausybė moksleivių klausimų svečiui. Vaikams viskas buvo įdomu: kaip rašytojas mokėsi, nuo kada pradėjo kurti, kokia jam pačiam mylimiausia knyga ir daug daug kitų.

Būtų, turbūt, neišsekę klausimai dar ilgai, bet rašytojas skubėjo į kitą susitikimą S. Anglickio mokykloje. Mokytoja Birutė Šufinskienė sukvietė penktokus, pradinių klasių moksleivius, S. Anglickio muziejaus būrelio moksleivius. Visi nuotaikingai klausėsi svečio skaitomų ištraukų, betarpiškai bendravo, užduodami klausimus. Susitikimų  metu  buvo galima įsigyti autoriaus knygų, o po jo nusidriekė eilė prie rašytojo, norinčių gauti jo autografą.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja
J. Spulginienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>