Romučių bibliotekoje įvyko susitikimas su mažaisiais gyventojais (nuotraukos)

Spalio 22 dieną Šiaulių AVPK Šiaulių m. ir r. PK VPS Kuršėnų PN pareigūnai Romučių bibliotekoje susitiko su mažaisiais gyventojais. Pareigūnai priminė vaikams kaip saugiai pereiti gatvę, kodėl važiuojant automobiliu būtina užsisegti saugos diržus, nuo kokio amžiaus ir kur galima važinėti dviračiais, kodėl kelyje, ypač tamsiuoju paros metu, būtinas atšvaitas.

Pareigūnai su vaikais diskutavo ir kitomis jiems aktualiomis bei svarbiomis temomis: buvo mokomi atsargiau naudotis internetu, raginami pažinčių svetainėse bendrauti tik su pažįstamais žmonėmis, neatskleisti pašnekovams savo asmens kodo, namų adreso, telefono numerio, nedemonstruoti savo gyvenamosios aplinkos nuotraukų, niekam nesakyti ir prie kompiuterio nepalikti prisijungimo kodų ir slaptažodžių. Dalino informacinius lankstinukus “Sukčiai tobulėja-aukos žioplinėja“, „Atsargumas gudriems nepakenkia, kvailo nepamoko” su visiems naudinga informacija sukčiavimo prevencijos tema, dar kartą priminė policijos telefonus, kuriais galėtų paskambinti kviesdamiesi pagalbos. Tuo pačiu pareigūnai vykdė daiktų žymėjimo akciją. Akcijos metu pažymėjo 7 asmeninius mobiliuosius telefonus. Kad būtų matomi ir saugūs, susirinkusieji gavo dovanų –atšvaitų. Vaikaims buvo paaiškinta, kad policijos pareigūnas gali būti ne tik baudėjas, bet ir draugas, patarėjas.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>