Kuršėnų policijos nuovados pareigūnai rūpinasi moksleivių saugumu artėjančių švenčių metu

Visi Kuršėnų PN prižiūrimos teritorijos gyventojai gyvena artėjančių švenčių nuotaikomis, o policijos ir  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai rūpinasi, kad šios geros nuotaikos neužtemdytų incidentai su pirotechnikos priemonėmis, kurie baigiasi skausmu, o kartais net didžiule tragedija. Kadangi labiausiai pirotechnikos priemonės masina vaikus, tad ir pasakojama daugiausia jiems.

Tuo tikslu, gruodžio 10 dieną, Šiaulių apskr. VPK Šiaulių m. ir r. PK VPS Kuršėnų PN pareigūnai kartu su Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros vyriausiuoju specialistu Gintaru Zoniu,  lankėsi Kuršėnų Pavenčių ir St. Anglickio mokyklose ir su mokiniais kalbėjosi apie pirotechnikos priemonių įsigijimą, naudojimą, pasekmes, atsakomybę, kurią teisės aktai numato  už netinkamą pirotechnikos priemonių naudojimą, papasakojo, kaip elgtis, kad tie teisės aktai nebūtų pažeisti. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros vyriausiasis specialistas Gintaras Zonis pristatė moksleiviams kelių rūšių pirotechnikos gaminius, paaiškino, kas gali juos pirkti, parodė, kaip saugiai naudoti petardas ir nurodė grėsmes, kylančias dėl saugumo nesilaikymo, pademonstravo vaizdinę medžiagą apie galimas pirotechninių priemonių panaudojimo pasekmes.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>