Susitikimas su rašytoju Andriumi Tapinu Kuršėnuose

Šių metų gegužės 11 dieną Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka organizavo susitikimą su žurnalistu, rašytoju, vertėju, televizijos laidų vedėju Andriumi Tapinu. Susitikimą rašytojas pradėjo nuo prisiminimų apie savo pirmąją knygą „Vilko valanda“. Autorius teigimu šis nuotykių romanas su fantastikos elementais parašytas pagal pramoginio žanro – stimpanko – taisykles.

Siekiant „užkrėsti“ jaunosios kartos žmones knygų skaitymu, išleista elektroninė knygos versija, audioknyga su garso efektais, knygos motyvais sukurtas kompiuterinis žaidimas, kuriamas animacinis serialas. „Vilko valanda“ buvo pripažinta geriausia 2013 metų lietuviška knyga, išversta į anglų, čekų, makedonų ir latvių kalbas, o taip pat apdovanota Patriotų premija. Šis apdovanojimas autoriui ypač svarbus, nes knyga prisideda prie patriotiškumo ugdymo. Lietuvoje iš viso buvo surengti 72 knygos pristatymai, kurių metu daug kalbėta apie antrą knygą. Tai ir buvo didžiausia motyvacija pradėti ją rašyti. Autorius džiaugėsi, kad pirmasis jo netradicinis romanas rado savo skaitytoją ir išreiškė viltį, kad ir ,,Maro diena”, pristatyta šių metų Vilniaus knygų mugėje, bus populiari.

Į susitikimą atvykę Kuršėnų miesto gyventojai autoriui pateikė klausimų apie knygų herojų vardų ir pavardžių kilmę, apie TV laidos „Auksinis protas“ filmavimą, užkulsius, apie studijas Berlyno universitete.

Renginio pabaigoje visi norintys galėjo nusipirkti knygą su autoriaus autografu bei kartu nusifotografuoti.

Joneta Filinskė,
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja

0 thoughts on “Susitikimas su rašytoju Andriumi Tapinu Kuršėnuose

  • Jei jau rašot straipsnį į puslapį, tai būkit malonūs ir parašykit teisingai ir NEklaidinančiai. Klaidos rėžia akį, o knyga buvo išversta tikrai ne į latvių, o į lenkų kalbą. :)

  • BraškiųUogienė. says:

    Čia tas, kur šalčiūtę kalbino? Matyt toks ir intelektas jei pašnekoriauja su tokiom. Geriau kalbinkit savo miestelio rašytojus, nes yra tokių ir labai gerai besisukančių, apie kuriuos nei karto čia neužsiminta. Pirštu nebaksnosiu. Nors turbūt bbdėję jie jau seniai ir emigravę, o gal ir ne.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>