Popietė „Poezija – vaistinių žolelių apsuptyje“, skirta Etnografinių regionų metams (nuotraukos)

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje spalio 12 dieną vyko edukacinis užsiėmimas ,,Poezija – vaistinių žolelių apsuptyje”, skirtas Etnografinių regionų metams.

Renginyje  svečiavosi Šiaulių rajono literatų  asociacijos narės, sušildžiusios susirinkusius  eilėmis apie rudenį. Literatės pasidžiaugė „VšĮ Dienos centro sutrikusio intelekto asmenims“ lankytojų rankdarbių  paroda.

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja Joneta Filinskė pristatė vaistinių augalų arbatas, papasakojo apie jų gydomąsias savybes, arbatos gėrimo tradicijas, paaiškino, kokias vaistažoles naudoti sergant peršalimo ligomis. Renginio dalyviai apžiūrėjo pačių bibliotekininkių surinktas ir sudžiovintas įvairių rūšių vaistažoles. Literatėms skaitant savo kūrybos eilės, paskanauta įvairių arbatų: čiobrelių, pūkinių mėtų, šalavijų ir rožių, bei bijūnų žiedlapių mišinio, juodojo šeivamedžio žiedų, rasakilos, takažolės ir kitų. Išrinkta skaniausia arbata – su medumi, ne mažiau skani ir labai kvapni – nesaldinta arbata.

Vyresnioji bibliotekininkė Asta Urbelienė parodė, kaip lengvai ir kūrybiškai galima numegzti arbatos puodeliui „rūbą“, kaip kurti rudeniškas rožės iš medžių lapų.

Kviečiame visus bibliotekos lankytojus paskanauti sveikos, skanios arbatos su medumi.

Joneta Filinskė,
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>