„Knygų kalėdos“ Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje (nuotraukos)

KalėdosLietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ jau penktą kartą keliauja per Lietuvą, kviesdama skaityti ir dovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms.

Įžiebus miestų kalėdines egles, Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje sukurta netradicinė „Knygų Kalėdų” eglutė.

Biblioteka dalyvauja Lietuvos bibliotekininkų draugijos inicijuotame  gražiausios bibliotekos dekoracijos nuotraukų konkurse „Knygom kvepiančios Kalėdos”. Viena iš konkurso sąlygų – dekoracijos pagrindinis akcentas — knyga. Konkursą laimės biblioteka, surinkusi daugiausiai paspaudimų („Like/Patinka”) LBD socialinio tinklo Facebook profilyje.

Netradicinę eglutę kūrė Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos darbuotojos ir „Knygų Kalėdų” savanoriai. Eglutė yra dviejų metrų aukščio, dekoruota senomis knygomis bei vinilinėmis plokštelėmis.

Šiemet „Knygų Kalėdos” kviečia ne tik dovanoti naujų knygų, bet ir surengti knygų skaitymus  vaikams globos namuose, vienišiems seneliams. Gruodžio 9 dieną į biblioteką atkeliavo Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinės ir bibliotekininkė Danutė Daunienė. Bibliotekos vedėja Joneta Filinskė skaitė eilėraščius apie žiemą, Kalėdas, supažindino  su kalėdiniais papročiais, tradicijomis.  Pasidžiaugus netradicine eglute, šiltai besišnekučiuojant, renginio dalyvės kūrė kalėdines dekoracijas, kurios papuoš jų namus.

Joneta Filinskė,
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>