ŠRVMKL 9-asis sezonas: komandų apžvalga

Šiandien  rungtynėmis tarp Kuršėnų „Entuziastų“ ir Ginkūnų „Ginkūnų“ prasidėjo 9 – asis Šiaulių rajono vyrų mėgėjų krepšinio čempionatas, kuriame dalyvaus 8 ekipos, tad laikas pažvelgti į komandų sudėtis ir paklausti komandų vadovų apie praėjusį sezoną ir artimiausius tikslus.

Pasikeitimų šiame sezone nemažai, iš čempionato pasitraukė keturios ekipos – dvejų nusprendė nedeleguoti Kuršėnų sporto mokykla, žaidėjų nesurinko Bubių „Bubiai“ ir Kairių „Kairiai“.

Likusios ekipos dalyvavo praeitame čempionate, ir tęsia savo žygį rajono pirmenybėse, tik Kuršėnų „Politechnikos“ ekipa persivadino į „Entuziastus“, o Verbūnų „Pakogama“ pakeitė ir vietą ir pavadinimą – dabar jie vadinsis Naisių „Naisiais“.

Trumpai apie komandas ir jų lūkesčius artimiausiu metu:

KURŠĖNŲ „KRISTALAS“

Praeitų metų čempionas Kuršėnų „Kristalas“ ir šiemet ryžtingai nusiteikęs ginti čempionų vardą. Iš praeitų metų čempioniškos sudėties didžiausia netektis yra Aidas Norvaišas, ir Gražvydas Mockus, perėjęs į aukštesnį RKL lygį, tačiau visas branduolys išliko, o prie 12 krepšininkų prisijungė du pajėgūs žaidėjai – puolėjas Laimonas Lukoševičius, Andrius Zapalskis  ir Kuršėnų SM auklėtinis, šiuo metu studijuojantis Vilniuje Stasys Kardašius, tad panašu, kad pernai apie aukščiausius apdovanojimus tik šnabždėję kuršėniškiai, šiemet, regis, nori rimtai pakartoti triumfą antrus metus iš eilės ir yra favoritai tai padaryti.

Komandos atstovo Benedikto Jonuškos komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjusį sezoną vertiname tikrai gerai, nes pagaliau pavyko tapti čempionais, nors nedaug kas tikėjo, kad galime tai pasiekti.

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote?

Iš komandos laipteliu aukščiau į SK “Kristalo” RKL komandą išvyko vienas iš lyderių – Gražvydas Mockus, komandą taip pat paliko Aidas Norvaišas. Prie komandos prisidėjo patyręs puolėjas Laimonas Lukoševičius, be to prisijungė Vilniuje studijuojantis Stasys Kardašius. Po sunkios traumos į aikštelę sugrįš Karolis Jonuška, kuris praleido visą praeitą sezoną (kol buvo ruošiama ši apžvalga paaiškėjo, kad Karoliui Jonuškai sugrįžimas į aikštelę vėl patyrus to pačio kelio traumą, atidedamas).

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Pavyko išlaikyti komandos branduolį, o nei vieno iš naujokų išskirti negaliu. Tikimės, kad jie ras savo vietą trenerio Juozo Staponkaus schemose ir efektyviai prisijungs prie komandos.

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Tikslas keliamas komandai išlieka toks kaip visada – patekti į finalinį ketvertą, o po to jau kaip pavyks taip. Į kiekvienas rungtynes eisime kovoti dėl pergalės.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Šiek tiek peržiūrėjome varžovų sudėtis, tačiau viskas pasimatys sezonui įsibėgėjus. Šiais metais laukia dviejų ratų sistema, todėl bus dar įdomiau. Kaip visada bus labai sunku kautis su „Senukų“, Kužių, Ginkūnų komandomis. Nenuspėjama atrodo atgijusi Naisių komanda.

KUŽIŲ „KUŽIAI“

Pernai nepavykus pateisinti favoritų statuso ir apginti čempionų titulo, ir pralaimėjus ŠRVMKL finale pakiliai žaidusiam Kuršėnų „Kristalui“, SK „Kužiai“ komandos nusprendė neregistruoti ŠRVMKL pirmenybėms, o jos vietą užėmė jaunų krepšininkų ir keleto pernai metų rungtyniavusių krepšininkų sudėtis, kuriai duota Kužių „Kužių“ vardas.

Iš senųjų vilkų šiemet liko tik 5 žaidėjai, kurie komandoje griežė ne pirmaisiais smuikais – Sigitas Šapas, Karolis Šniukas, Tomas Čeputis, Artūras Stundža ir Edvinas Ožemblauskas, tad bus įdomu stebėti pasikeitusios iš pagrindų „Kužių“ komandos žaidimą.

Komandos vadovo Antano Kievišo komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjusiam sezonui parašyčiau 9 nes iki 10 trūko vienos pergalės. Aišku apmaudu, kad nepavyko apginti titulo ,bet toks jau tas sportas. Dėl žaidėjų ir lėšų trūkumo šį sezoną planavome žaisti tik MML lygoje. Rajono lyga buvo pakibusi ant plauko.

Labai džiaugiuosi kad atsirado žmonių kurie skyrė lėšų ir laiko tam, kad „Kužių“ komanda dalyvautų ŠRVMKL . Šiemet didžiąją dalį komandos sudarys Kužių jaunimas su keliais senbuviais, tad ir lūkesčiai šiemet jaunatviški. Dalyvauti, pasisemti patirties, na ir ką gali žinot (šypsosi, – aut. p.). Manau treneris to ir sieks , kad Kužių jaunimas tobulėtų . Gali būti kad „Kužiai“ kitais metais turės dvi komandas.

Belieka perduoti šiemet labai atsinaujinusios Kužių komandos trenerio Egidijaus Averlingio mintis apie artėjantį sezoną.

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote ?

Įvyko kartų kaita, nes daug kas nebegalėjo žaisti, tai reikėjo atnaujinti šiek tiek komandą ir pakviesti jaunimo.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių ? O gal kas stipriai patobulėjo iš senų vilkų ?

Naujokai maždaug visi vienodo lygio, sezonas parodys pas ką geriausi nervai ir kuris galės būti lyderiu.

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Butų šaunu su nauja komanda pasiekti top 4.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis ? Ką išskirtumėte šiemet tarp favoritų ?

Žinoma domėjomės, favoritai kaip visada – „Senukai“ bei „Kristalas“, be to šiemet neblogai atrodo „Ginkūnai“.

SK „KURŠĖNŲ SENUKAI“

Dar viena ekipa, nuolatos siekianti aukščiausių tikslų – SK „Kuršėnų senukai“, pernai pusfinalyje po atkaklios kovos nusileidę „Kužiams“, o mažajame finale neturėję lygių prieš Gruzdžių „Gruzdžius“.

Pagal sudėtį, panašu, kad tikslai būti geriausiems nesikeičia ir šiemet. Liko 10 žmonių branduolys, o ekipą papildė penki gana pajėgūs krepšininkai – Aurimas Urbonas iš iširusios Bubių ekipos, Edvinas Sparvelis, Ovidijus Medišauskas, atkrintamosiose itin daug talkinęs Dainius Brazys ir RKL įgūdžius tobulinęs jaunasis  Erlandas Šliūpas, tad prognozė – finalinis ketvertas.

Komandos vadovo Gedimino Rupšio komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjęs sezonas mūsų komandai buvo sėkmingas. Klubo istorija papildyta dar vienu gana aukštu pasiekimu. Mūsų klubas iškovojo trečią vietą.

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote?

Klubo pagrindas išliko toks pats kaip ir daugelį metų iš eilės. Į komandos sudėtį įtraukėme šiek tiek daugiau jaunimo. Komandą paliko pagrindinis mūsų „centras“ D. Pakarklis, nes nusprendė jėgas išbandyti ir kituose klubuose. Bus puiki proga pasireikšti mūsų jaunimui.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Apie individualius sugebėjimus kalbėti dar anksti. Viskas paaiškės sezono eigoje.

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Mūsų klubo tikslai išlieka tokie pat kaip ir daugelį metų iš eilės. Planas minimum finalinis ketvertas, planas maximum – auksas. Kaip bus pamatysime pavasarį.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Varžovų pajėgumus nustatyti peržiūrėjus pavardes labai sunku, juk ne pavardės žaidžia, o žmonės. Kaip žmogus jausis ir koks jo bus vaidmuo komandoje pamatysime sezono metu.

GINKŪNŲ „GINKŪNAI“

Pernai po itin atkaklios trijų rungtynių serijos ketvirtfinalyje pralaimėję „Ginkūnai“ kiek nustebino, nepatekę į finalinį ketvertą, nors galbūt labiau derėtų nuostabos laurus perduoti itin pasiaukojančiai ir gerai žaidusiai Gruzdžių ekipai.

Komandos branduolys nepakito – liko 9 žmonės, o juos papildė 6 naujokai – Darius Oleka, Ignas Volbikas, Donatas Dabrikas, Naglis Butkus, Arūnas Bačkys, Donatas Kazlauskis, tad panašu, kad šiemet jie irgi bus tarp favoritų į finalinį ketvertą su Gruzdžių ekipa, o kaip bus, pamatysime pavasarį.

„Ginkūnų“ vadovo Arno Lukošaičio komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Vertiname prastai: iki atkrintamųjų buvo viskas pagal planą, bet suklupome pirmame rate, tad…

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote?

Išvyko: Arnas Šavėla ir Dominykas Paškevičius (priežastys neaiškios), Ignas Motuzas įstojo mokytis į Vilnių, Mantas Jonaitis daug mokosi (šypsosi, – aut. p.).

Atvyko: Artūras Bačkys, Donatas Dabrikas, Donatas Kazlauskis ir Ignas Volbikas. Branduolys išliko beveik tas pats, prisidėjo keletas patyrusių ir keletas jaunesnių žaidėjų. Tikimės, kad jie sustiprins komandą.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Jau keletą metų kalbinome Arūną Bačkį ir pagaliau mums pavyko:) Jis jau daug metų gyvena Ginkūnuose, tačiau blaškėsi po kitas komandas. Viliamės, kad jis užkiš skyles po krepšiu. O senieji vilkai, kaip perfrazuotoj patarlėj, žaidimo negadina…

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Finalinis ketvertas

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Šiek tiek užmetėm akį. Kaip visada stiprūs bus pernykščiai čempionai Kristalas, Senukai, turbūt nervus ne vienam patampys naujokai „Naisiai“.

GRUZDŽIŲ „GRUZDŽIAI“

Bene didžiausia pernai metų staigmena – Gruzdžių „Gruzdžiai“, nugalėję Ginkūnų „Ginkūnus“ ketvirtfinalyje ir patekę į finalinį ketvertą, panašu, kad ir šiemet sieks to paties tikslo.

Liko branduolys, grįžo į rikiuotę M. Bagdonavičius ir atėjo penki nauji krepšininkai – Egidijus Vozgirdas, Šarūnas Bernotas, Gvidas Petryla, Marius Venclovas, Egidijus Krasauskas, tad gruzdžiškiai bandys pakartoti praeitų metų sėkmę, o tam šansus turi neblogus.

Komandos vadovo Aurimo Skėrio komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjęs sezonas buvo geras, pavyko patektį į finalinį ketvertą. Komandai keliami tikslai įvykdyti.

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote?

I Komandoje liko visi praėjusio sezono žaidėjai,Komanda papildė keletas naujų, sugrįžo seniau žaide.Vienas komandos lyderių M.Bagdonavičius išsigydė sunkią traumą.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Apie naujus žaidėjus daugiau bus galima daugiau pasakyti po keleto sužaistų rungtynių.

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Stengsimės patekti į finalinį ketvertą.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Varžovų sudėtimi domėjomės. Visos komandos, išskyrus Kuršėnų „Entuziastai“ – stiprios, gal kiek susilpnėjo Kužių „SK Kužiai“, o tarp favoritų išskirčiau Kuršėnų „Kristalą“, „Senukus“, Ginkūnų „Ginkūnus“.

NAISIŲ „NAISIAI“

Bene įdomiausia šių metų ekipa, tai ir pavadinimą ir vietą pakeitę Naisių „Naisiai“, rungtyniaujantis Verbūnų „Pakogamos“ pagrindu.

Išsaugoję 9 krepšininkus, ir pasipildę lygiaverčiais visų pozicijų krepšininkais komanda bus įdomi varžovė visoms dalyvėms, tikslai ambicingi, o ar verta bus finalinio ketverto pamatysime jau netrukus.

Komandos vadovo Gyčio Milašausko komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjusį sezoną vertinu gerai. Buvo daug įvairiausio lygio komandų, kurios rungtyniaudamos tarpusavyje, parodė daug gerų varžybų. Mums asmeniškai sezonas buvo labai banguotas, bet kitokio ir nesitikėjome, nes buvo puse naujų komandos narių sudėtyje, reikėjo susižaisti.

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote?

Šiemet pavyko išlaikyti komandos branduolį. Išvyko tik tie žaidėjai, kurie mūsų komandai jau nebepadėjo praeito sezono eigoje. Prisijungė penki nauji žaidėjai. Pasipildėme beveik visose pozicijose.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Vieno naujoko ar seno vilko išskirti negaliu. Mes jau nuo praeito sezono stengiamės būti stiprūs kaip komanda. Dedu viltis, kad mums šį sezoną tai pavyks dar geriau.

Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Šį sezoną norime kovoti dėl medalių, kaip ir mano manymų daugelis komandų. Bet pradžioje būsim patenkinti jei pateksim į TOP 4 po sezono. O atkrintamosios rungtynės parodys, kuri komanda geriausia.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Peržvelgiau sudėtis ir supratau, kad lengvų rungtynių nebus. Favoritai manau bus „Kristalo“ komanda.

DAUGĖLIŲ „FLAMINGAS“

Iš praeito sezono liko visi pagrindiniai žaidėjai, griežę pirmu smuiku ekipoje, plius penki nauji žaidėjai – Evaldas Smilgys, Andrius Česnauskas, Ernestas Laurinavičius, Faustas Juozapavičius ir Almantas Kudrevičius.

Du metus iš eilės daugėliškiai pirmenybėse rungtyniauja stabiliai, likdami už atkrintamų rungtynių borto, ir užimdami 10 vietą. Šiemet likusios aštuonios ekipos suteiks „Flamingui“ galimybę vėl patirti atkrintamų rungtynių skonį. Sunku pasakyti, koks naujokų lygis, bet kol kas panašu, aukščiau bambos neiššoksi, tad prognozė – 7 vieta.

Komandos trenerio Mariaus Cikanavičiaus komentaras:

Kaip vertinate praėjusį sezoną?

Praėjusį sezoną vertiname teigiamai, nors ir likom pačiam lentelės gale. Pagal įdėtą darbą ir rezultatas (šypsosi, – aut. p.).

Kaip pasikeitė komanda per sezoną? Kas ir kodėl išvyko, ką atnaujinote? Kokie lūkesčiai šiam sezonui?

Šį sezoną pasistiprinom keliais jaunais žaidėjais, kurie, tikiuosi, įneš energijos į komandą. Norisi pajusti pergalės skonį, ne tik pralaimėjimo kartėlį.

Kuris naujokas teikia daugiausiai vilčių? O gal kas stipriai patobulėjo iš senųjų vilkų?

Tikiuos daug taiklių tritaškių iš Fausto Juozapavičiaus.

Ar jau domėjotės varžovų sudėtimis? Ką išskirtumėt šiemet tarp favoritų?

Varžovais per daug nesidomėjom, bet favoritais laikom Kristalo komandą.

KURŠĖNŲ „ENTUZIASTAI“

Pavadinimą pakeitę kuršėniškiai tikriausiai stabiliausia ekipa, iš kurios niekas didelių rezultatų nesitiki ir šiemet.

Stabiliai rungtyniaujantys „entuziastai“ išlaikė tokią pačią ir sudėtį, o įdomu ir tai, kad pasipildė keliais pajėgiais jaunais krepšininkais iš sporto mokyklos – Pauliumi Jurašiumi, Nedu Daugmaudžiu, tad reikia tikėtis, rezultatai gėrės, o kuršėniškiams pavyks pagaliau šiemet iškovoti bent keletą pergalių.

Komandos vadovas Aurimas Budreckis komentarą žadėjo atsiųsti netrukus.

0 thoughts on “ŠRVMKL 9-asis sezonas: komandų apžvalga

  • Sveikas Dariau. Matomai kazkas iki galo neinformavo taves arba klaidingai informavo. Praita sezona zaide sporto klubas „Kuziai”. Tai visiskai skirtingos komandos ir organizacija. Si sezona SK „Kuziai” nusprende apsiriboti tik MML lyga. Ir si sezona jie nelosia rajono lygoje. Tai visiskai kita komanda. Galime sakyti nauja komanda rajono lygoje, manau ji isliks ir kita sezona. O kita sezona taip pat dalyvaus ir SK „Kuziai”. Manau nera etiska lipdyti naujai komandai „Kuziai” pasiekimus ir tikslus SK „Kuziai” komandos :)

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>