Drąsučių mokykloje prieš šventes nepamiršta pakalbėti apie sveikatą (nuotraukos)

Įpusėjus gruodžiui, kai mokyklose visi repetuoja kalėdinius spektaklius, dainas, kai puošia klases, kai tariasi, kaip vieni kitus pasveikins, laukia atostogų, drąsutiškiai suspėjo pagalvoti ir apie sveikatą. Visame tame prieššventiniame šurmulyje atsirado vietos ir Drąsučių mokyklos vykdyto sveikatinimo projekto „Judėk. Bendrauk. Gyvenk.“ baigiamajam renginiui. Šiemet nutarėme pasitikrinti, kiek žinome apie savo kūną, sveiką gyvenseną, todėl organizavome viktoriną-konkursą „Sveikatos grandinė 2013“.

Viktorina-konkursas buvo skirtas 5–7 klasių mokiniams. Dalyvavo ne tik trys mūsų mokyklos komandos, bet ir svečiai iš Šiaulių r. Raudėnų mokyklos, palydėti mokytojos Vilijos Lapėnienės. Renginį pradėjome Drąsučių mokyklos ansamblio dainomis, direktorės Danutės Petkienės sveikinimo žodžiais. Vėliau laukė visų komandų prisistatymai, paruoštų plakatų demonstravimas.

Viktorinai-konkursui užduotis ruošė mokytojos Kristina Andriulevičienė ir Miglė Puzarienė. Pirmiausia mokiniai turėjo išspęsti kryžiažodį „Mano kūnas“. Vėliau galėjo pasitikrinti, ar pažįsta vaistažoles. Jei kurių neatpažino, tai kol komisija skaičiavo taškus, vaikai turėjo galimybę sužinoti, apie kokias vaistažoles buvo kalbama ir kam jos naudojamos.

Viktorinos-konkurso dalyviai atsakinėjo į klausimus apie maisto produktus, žiūrėdami filmuką sužinojo, kas yra GMO. Nemažai juoko sukėlė klausimai, susiję su animaciniais filmais, literatūra. Vaikai turėjo pasakyti, kodėl animacinio filmuko herojus jūreivis Popajus toks stiprus, kokia liga susirgo begemotas. Išklausę trumpą Dž. Rodario kūrinio anotaciją, turėjo pasakyti, kokia daržovė buvo pagrindinis pasakos veikėjas ir koks jo vardas.

Renginio pabaigoje dalyvius ir nugalėtojus (Raudėnų mokyklos komandą) pasveikino projekto „Jukdėk. Bendrauk. Gyvenk.“ vadovė Idilija Labenskienė. Vadovė pasidžiaugė ne tik projekto baigiamuoju renginiu, bet ir visais įvykusiais renginiais, ekskursijomis.

Lietuvių kalbos mokytoja
Kristina Andriulevičienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>