Kuršėnuose vyko rudens gėrybių mugė Jomarkas (nuotraukos) (video)

Rugsėjo 27 dieną, šeštadienį Kuršėnuose L. Ivinskio aikštėje antrus metus iš eilės vyko rudens gėrybių mugė Jomarkas, kurios metu savo produkciją siūlė sodininkai, ūkininkai. Veikė amatų mugė. Vyko įvairūs žaidimai, loterijos ir koncertai. Kviečiame pasižiūrėti T. Zaukos foto ir video reportažą.

Video reportažas:

Foto reportažas: 

0 thoughts on “Kuršėnuose vyko rudens gėrybių mugė Jomarkas (nuotraukos) (video)

  • dalyvis says:

    Pasižiūrėjau video reportažą ir fotografijas. Labai blogai ir skurdžiai pristatyta labai graži miesto šventė. Esu pensininkas, tad nuo ankstaus ryto su kaimynais patraukėme į miesto šventę ne tik pasigrožėti, bet ir apsipirkti. Vien kilimų apžiūrėjime mes užtrukome apie pora valandų. Visus kūrėjus pakalbinome, sužinojome ne tik iš kur gavoaugalus, bet ir kodel kuria tokius kilimus. Labai pasidžiaugėme Kuršėnų seniūnijos kilimu ir šiltu bendravimu. Pirmą kartą pamatėme Daugėlių profesinės mokyklos dalyvavimą miesto šventėje. Ddalyvavome loterijose. Gaila, kad reporteris „įmetė” tik tokias nuotraukas, juk fotografuojant renginius reikėtų informatyviai pateikti skaitytojui viską kas vyko. O dabar taip atrodo, kad šventėje buvo svarbiausi tik „Patruliai”. Šventėje buvo labai daug fotografų, gal reikėtų kreiptis į juos ir platinti su straipsneliu išsamų šventės nuotraukų reportažą. Skurdus pristatymas gadina ne tik šventės bet ir Jūsų laikraščio reputaciją.

    • Dėkojame už kritiką, ji tikrai pelnyta. Deja, tinklalapis darbuotojų ir profesionalių žurnalistų neturi. Dirba savanoriai, pagal galimybes informuojantys apie įvykius mieste. Turime minčių tobulėjimui. Dėkojame už grįžtamąjį ryšį.

    • O as nesutinku su kritika :) Kaip Darius sake dirba savanoriai. Siuo atveju as filmavau tik is idejos ir del Kursenu bedruomenes. Kitu atveju manes ne nebutu buve sioje sventeje. Jokio atlyginimo be padekos tikrai negaunu. Jei kam nepatinka tai prasau patiems imtis sio darbo. Mielai galiu uzleisti si uzsiemima kitam. O ir ponui pensininkui dar pridursiu, kad nevisada yra tiek laiko, kad galeciau keleta valandu praleisti filmuodamas. Kaip suprantant dirbant is idejos kiti darbai nepasidaro patys. Kadangi man dar iki pensijos tolokai tai neturiu tiek laiko kiek jus. O ir technines galimybes to neleistu padaryti. :) Aciu uz atsiliepima ir kita karta lauksiu jusu reportazu is ivairiu renginiu ;)

  • Pirmas komentaras mano manymu taiklus ;) Jeigu turejote laiko filmuoti patrulius, tai geriau tuo metu reikejo pereiti per ivairiasnias vietas. Altruistine veikla sveikintina, bet jeigu norite pateikti informacija, tai darykite profesionaliau ;)
    P.s. uz kritika nereikia pykti, tiesiog is jos pasimokykite. Sekmes ;)

    • 3 dainos vadinasi turejau laiko? Per pirmaja video minute buvo pateikta beveik viskas kas vyko sventeje. As i rengini buvau atejas 3 kartus ir sumontavau tiek kiek isejo. Gal atsakysit ka dar reikejo nufilmuoti? Is asmenines patirties zinau, kad visiems itikti neimanoma. Visada atsiras viskuo nepatenkintas :) Galit ir uzsiprenumeruoti mano youtube kanala https://www.youtube.com/user/Tiboh69 Kuriama pateikiama tik su Kursenais susijusi medziaga.

        • Inga sugebate geriau? prasom atsiusti savo medziaga. Palaikinsiu ir pagirsiu, kad ne as vienas bandau kazka daryti. Nes jei visi tik kritikuos, bet nieko nedarys tai tinklapis stoves tuscias kaip pries kelerius metus. Norit, kad butu reportazai profesionalesni tai padarykite man konkurencija. Islosime visi :) Sugavai karpi- siusk nuotrauka. Isgelbejai kaciuka is medzio – vel siusk. Kaimyne viskuo nepatenkinta bamba kiauras paras . SIUSK pasijuoksime visi :)

  • Šventė graži,viskas puiku,o puikiausia tai,kad koncertuojant „Patruliams” maloniausia buvo ne jų klausytis,bet grožėtis iki skausmo pažįstamais Kuršėnų skverelio artistais,nuostabiomis šokių poromis !!!! sujaudinti buvo visi,na ir kas tie patruliai,čia tai bent šokių kolektyvas,gėrėjosi net pats meras !!! policija tuo metu matyt ilsėjosi pietų miegelio!na o p.Remeikienei matyt irgi patiko šis pasirodymas,jeigu organizuojant šventę matomai nesuderino su Kuršėnų „patruliais”… gražus mūsų miesto įvaizdis!paplatint reikėtų visoje Lietuvoje….kur nusiritome…

  • Vida R. says:

    Tomai,tau nuoširdus ačiū, kas supranta, tai negali atsistebėti,klausia, kiek mokėjote už reportažus. Visada su pasididžiavimu sakau, kad Tomas, Saulius,/gal kitų nežinau,atsiprašau/visą tą nelengvą darbą daro iš altruizmo, iš savo širdies gerumo ir meilės Kuršėnams. Aš pasiūlysiu Tomą nominacijai, nes tokių puikių žmonių reikėtų ilgai ir nuobodžiai ieškoti.
    Dar kartą dėkoju, linkiu, Tomai, tau sėkmės,kuršėniškiai tave myli.

    • Aciu ;) Kap visada stengiuosi del Kursenu ir juose gyvenanciu zmoniu. Na, bent jau del tu katrie ne vien bambeti sugeba :P

  • AŠ PATI KURŠĖNIŠKĖ,NEBUVAU,NEMAČIAU.MAN JAU PER TOLI,BET KĄ PAMAČIAU ČIA,MAN VISAI PATIKO,SUSIDARIAU GRĄŽŲ VAIZDĄ.AČIŲ.O TIEMS BAMBEKLIAMS NET NETURIU KĄ PASAKYT,GAL LAI PASILIEKA SAVO NUOMONĘ PRIE SAVĘS.

  • codeNAME says:

    Operatoriui,

    Šaunu, kad esate altruistas (bent jau aš toks nesu), asmeniškai mano dėmesį labiausiai patraukia vaizdo medžiaga. Jos ir laukiu visuomet. Vis dėlto, keletą pastabėlių kaip operatorius operatoriui pateiksiu:
    *Nedarykite ištęstinio ciklo antriniame kontekste, iš kurio staiga trumpam persiorientuojate į pagrindinį kontekstą. Šis pavyzdys susietas su ta atkarpa, kur dėmesys sutelktas į šokį, o ne į sceną – juk vyksta ne šokių konkursas. Šiuo atveju tiesiog per ilgai užsižiūrėjote į Kuršėnų šokėjus. Apskritai, mano manymu, šokantys pijokėliai garbės neprideda ir jų neverta infiltruoti (kalbu jau apie paskutinę šokių atkarpą, bet jeigu ten ne pijokai, tai atsiprašau). Bet čia jau ne mano reikalas.
    *Absoliučiai per didelis akcentas skiriamas sceniniams reikalams (tai pastebėjau ne vienoje jūsų nufiluotoje medžiagoje). Juk tai gėrybių mugė, o scena tėra akcesorinė programos dalis. Tai tas pats nukrypimas nuo pagrindinio konteksto. Aišku, filmuoti sceną iš nuolatinės statinės pozicijos yra patogiau nei vaikščioti po gėrybių mugę, tačiau gal tuomet reikėtų pervadinti vaizdo medžiagos pavadinimą į „Gėrybių mugės šventinis koncertas”? Juk koncertas trunka 90 procentų laiko jūsų nufilmuotoje vaizdo medžiagoje.
    Aišku, nebūdamas jūsų, savanorio, vietoje, galiu dalinti patarimus kairėn ir dėšinėn visą šio likusio amžiaus dalį, tačiau truputis pokyčių šioje ne itin korektiškoje rutinoje tikrai nepamaišytų, visi liktų dėkingi. Jums tai nieko nekainuotų, išskyrus kantrybę, kurios prireiktų ateityje, kuomet iš visų pusių būtumėte apsuptas žmonių, dėkingų jums. Nors ir dabar visi jums dėkingi. Taigi, dirbkite kaip norite, tiesiog padaviau jums teptuką, padengtą dažais, o ar paimsite jį ar ne, jūsų reikalas. Beje, jeigu reikėtų pagalbos iš IT (tuo pačiu ir efektinio montavimo pusės), visuomet galite kreiptis.

    • Aciu uz atsiliepima. Smagu kai operatorius turintis galbut daug profesines patirties mane taip pat laiko operatorium. Bet nekiekvienas laikantis kamera rankoje juk yra operatorius? Tai vat as saves tokiu nelaikau :)Ir jusu issakyti pastebejimai su terminais man skamba kaip ateiviu kalba :D Kameros galimybes taip pat labai ribotos. Manau pastebejote, kad po siek tiek greitesnio judesio vaizdas tampa neryskus ir trukcioja. Todel laikant kamera stengiuosi daryti kuo letesnius judesius. Tad apie vaiksciojima galima pamirsti. Aciu dar karta uz atsiliepima.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>