Solidarumo bėgimas Daugėlių mokykloje (nuotraukos)

Mokykla – ideali vieta, kurioje galima  skatinti bei ugdyti pagrindines vaikų vertybes, tokias kaip solidarumas ir pagarba. Labai svarbu informuoti ir šviesti vaikus apie nelygybę, kurią patiria mažiau privilegijuoti vaikai, kuriems nesuteikiamos galimybės naudotis savo pagrindinėmis teisėmis. Mokykloje suformuotas požiūris ir įdiegta tolerancija kuria vieningą ir stiprią visuomenę.

25-ųjų JT konvencijos dėl vaikų teisių jubiliejaus proga, tarptautinė organizacija „Gelbėkit Vaikus“ 2014 metais suorganizavo pirmąjį Solidarumo bėgimą Lietuvoje, kuris buvo itin sėkmingas ir pranoko visus lūkesčius. Visos Lietuvos mokyklos buvo kviečiamos jungtis ir šiemet.

Solidarumo bėgimo tikslas – diegti solidarumo vertybes, empatiją, įsipareigojimus ir aktyvų dalyvavimą tarp mūsų mokinių bei skatinti mąstymą apie vaikų teises čia ir visame pasaulyje.

Mūsų mokykla ir mokiniai, dalyvaudami Solidarumo bėgime, susipažino su solidarumu ir galėjo išreikšti paramą vaikams, kuriems labai reikia mūsų pagalbos.

2 – ajame Solidarumo bėgime Daugėlių mokyklos bendruomenė skurstantiems vaikams surinko 224,31 euro. Pernai  buvo surinkta 189 eurai. Visa surinkta parama pervesta į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios kilnios misijos ir supratusiems, kad kartais žymiai maloniau yra duoti, nei prašyti.

Projekto mokykloje koordinatorius
Romualdas Juodis

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>