Triuškinanti pergalė Šiauliuose ir sausra RKL fronte

Praėjusį savaitgalį Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“ dvi rungtynes žaidė namų salėje. Penktadienį į Kuršėnus atvyko Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ komanda. Po trijų kėlinių kuršėniškiai turėjo 8 taškų persvarą, kuri ketvirtojo kėlinio pradžioje buvo šiek tiek išaugusi, tačiau varžovai per paskutinį kėlinį įmetė 28 taškus ir išsivežė pergalę iš Kuršėnų. Galutinis rezultatas 63:66. Paklaustas apie rungtynes „Grafų baldų-KA Saulės“ aukštaūgis Gintaras Kukanauskas buvo lakoniškas: „Viskas buvo gerai, ketvirtame kėlinyje, atrodo, jau buvom „pasigavę“, turėjom 9 taškus. Prarasti kamuoliai ir pralošėm. Ką galiu pasakyt, trūko šalto proto.”

Rezultatyviausias Kuršėnų komandoje buvo Mantvydas Žukauskas, kuris pelnė 17 taškų, tačiau pataikė tik 3 tolimus metimus iš 11 bandymų. Naudingiausiai žaidė Augustas Pampikas: 10 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai. Svečių komandai Tadas Buinauskas pelnė 21 tašką.

Šeštadienį S. Anglickio mokyklos salėje vyko akistata su Marijampolės „Sudūvos-Mantingos 2“ komanda. Nors po dviejų kėlinių komandas skyrė tik 3 taškai, tačiau trečiasis kėlinys pralaimėtas rezultatu 9:25 visus kozerius įteikė marijampoliečiams į rankas. Paskutiniame kėlinyje gelbėtis bandę kuršėniškiai sumažino skirtumą iki vienženklio, tačiau tai buvo viskas, ką pavyko padaryti. Pralaimėta rezultatu 62:70.

Šiose rungtynėse Jurgis Šventickas vienintelis sugebėjo įmesti dviženklį taškų skaičių – 15 taškų bei išprovokavo 8 pražangas. Marijampolės komandoje Paulius Gvazdaitis pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Visas 6 pralaimėjimus patyrusios Kuršėnų komandos statistikoje neramina vidutiniškai 18,5 padaromų klaidų ir pataikymas iš visų zonų: 48,2% dvitaškių, 28,3% tritaškių ir tik 60,3% baudos metimų. Tai blogiausias Kuršėnų komandos startas nuo tada, kai buvo pradėta rungtyniauti Regionų krepšinio lygoje, tačiau tikime, kad jauna komanda atras savo žaidimą.

Kitą savaitgalį Kuršėnų komanda turi susiimti ir rimtai kibti į atlapus Klaipėdos komandoms. Penktadienį išvykoje laukia vos vienu laipteliu lentelėję esanti „Neptūno 2“ komanda, o šeštadienį Kuršėnuose 14 val. laukia susitikimas su Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda, kuri A diviziono lentelėje rikiuojasi 13 vietoje. Kviečiame žiūrovus!

Po patirtų pralaimėjimų „Grafų baldų-KA Saulės“ ekipa išliejo pyktį ant A. Sireikos KA „Pramuštgalvio“ komandos Šiaulių krepšinio lygoje. Krepšinio akademijos komanda sutriuškinta net 101:53. Naudingiausias komandoje buvo Gražvydas Mockus, kuris ne tik džiugino dėjimais, tačiau pelnė 17 taškų ir perėmė 5 kamuolius. Augusto Pampiko sąskaitoje 20 taškų, 9 atkovoti kamuoliai bei 8 išprovokuotos pražangos. Oponentų komandoje Rapolas Venclovas ir Edvinas Mikalauskas pelnė po 8 taškus.

Kitos rungtynės Šiaulių krepšinio lygoje – lapkričio 14 dieną 19 val. 15 min. Kuršėnų komanda ginklus surems su „Solo-Eurogym“ komanda.

www.kristalas.net inf.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>