Animacijos diena Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

Kadangi ir toliau tęsiame projektą „Kino pažinimo erdvės įkūrimas Kuršėnuose“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos Kultūros taryba, 2018 metų spalio 29 dieną su gausiu būriu vaikų žiūrėjome trumpametražius animacinius filmukus. Tarptautinė animacijos diena oficialiai minima spalio 28 dieną. Jos metu daugiau nei 50-yje pasaulio šalių rengiamos animacijos dirbtuvės, filmų peržiūros ir kiti animacijos meną populiarinantys renginiai.

Animacija – viena tobuliausių formų fantazijai apgyvendinti ir dalytis ja su kitais. Atsiskleidžianti per gyvą vaizdą, užvaldanti visą spalvų paletę, pasitelkianti į pagalbą ir muziką, ir kitus kūrėjo įkvėpimui pasiekiamus garsus. Filmukų pražiūrėjome visą gausybę. Vaikams patiko tai, kad jie buvo trumpi. Taip lengviau įsiminti bei perprasti pagrindinę idėją. Smagu buvo matyti plačias vaikų šypsenas ir skardų juoką. Nes būta ne tik pamokančių filmukų – skatinančių lietuvybę, tautiškumą, draugiškumą vienas kitam, bet ir šmaikščių. Išsirinkę labiausiai patikusį, vaikai papasakojo, kuo filmukas patiko ir įsiminė. Edukatorius Viktoras Gundajevas plačiau supažindino su animacija. Jo teigimu filmas, tai tikrų tikriausias kino kūrinys, sukurtas po vieną kadrą nuosekliai filmuojant. Nors trumpametražiai animaciniai filmukai trunka nuo 5 iki 60 minučių, tądien vaikai žiūrėjo itin trumpus – iki 10 minučių trunkančius filmukus. Ir, verta pastebėti, dėmesį vaikai išlaikė puikiai, nei vienam neatsibodo, visi džiaugėsi ir dėkojo už praskaidrintą žiemiškai šaltą dieną.

Vilma Grudžinskienė,
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, projekto vadovė

Projektą remia

Projektą vykdo

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>