Vytauto Vitkausko vaikų literatūros skyriaus bibliotekoje – šventė knygai

Vasario 6 dieną  į Vytauto Vitkausko vaikų literatūros skyriaus biblioteką atskubėjo  Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos 3c ir 2b klasių mokiniai lydimi jų mokytojų Ingridos Švambarienės ir Danguolės Petrulienės bei mokyklos pavaduotojos ugdymui Aušros Rudminienės.

Šių klasių mokiniai iš pristatytos akcijos „Metų knygos rinkimai 2014“ vaikų kategorijoje  išsirinko ir perskaitė Linos Žutautės „Ferdinandas ir Pu žygis į Australiją“ bei Danguolės Kandrotienės „Spintos istorijos“.

Vaikų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Bronė Galkienė trumpai apžvelgė metų knygos rinkimų eigą.

Pirmieji pristatė perskaitytą knygą 3c klasė, inscenizavo „Spintos istorijas“. Kaip gražiai atgijo ir prakalbo knygų veikėjai Emilija – Ugnė Lideikytė, šikšnosparnis  Aleksas – Matas Puzinas, skėtis – Domas Juškevičius, bateliai : Nerija Daukintytė ir Adrija Kačiušytė, lietpaltis – Nojus Vasiliauskas, albumas – Vesta Jarašiūnaitė.

2b klasės mokinės : Adriana Andriušaitė, Atlanta Rusteikaitė ir Ugnė Stasiulytė  pristatė jų skaitytą knygą „Ferdinandas ir Pu žygis į Australiją“. Mėgstamiausiais knygos veikėjais tapo:  višta Petunija – Andželika Iljičiovaitė, šunelis Pukselis – Povilas Petrulis, katinas Ferdinandas – Nuelis Letas Trubnikovas ir kiti.

Su kokiu dideliu džiaugsmu ir užsidegimu mokiniai perteikė knygų veikėjus. Kolektyviai skaitė ir aptarė, pavaizdavo piešiniuose, plakate, dalijosi mintimis. Parašė gražių atsiliepimų, kuriuos sudėjo į gėlių žiedlapius.

Supažindinome su balsavimo taisyklėmis ir paraginome dalyvauti rinkimuose. Abi klasės aktyviai dalyvavo balsavime renkant geriausią knygą. Dėkojame 2b ir 3c klasių mokiniams ir mokytojoms už nuostabią šventę knygai.  Jūs tikri knygų draugai!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>