Kuršėniškiai paminėjo pasaulinę poezijos dieną (nuotraukos)

Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyrius  pasaulinę poezijos dieną paminėjo į svečius pasikvietęs poetę Zitą Gaižauskaitę.  Biblioteka nepamiršta savo bičiulių: lopšelio-darželio „Nykštukas“, lopšelio-darželio „Eglutė“, Kuršėnų vaikų globos namai, tad su viešnia juos ir aplankė.

Į popietę  „Eilėraščio keliu ateina Velykė“ atvykusi  kaip Velykė (juk artėja šv. Velykos), poetė į savo pasakos veiksmą  įtraukė ir vaikus. Paskirsčiusi  vaidmenis, uždėjusi personažų kaukes, vedė miško takais, pavasarinio  stebuklo link.  Su pirmaisiais posmais atgijo briedis, vilkas, lapė, zuikiai, gandras, katinas, saulutė. Visi labai norėjo pabuvoti „aktoriais“.

Vaikų globos namuose, kur  susirinko ne tik šių namų ugdytiniai, bet ir  pradinių klasių moksleiviai iš Daugėlių mokyklos, viešnia pasakojo apie knygeles. Ragino vaikus skaityti, mokė saugoti ir mylėti knygeles, glausti prie širdelių- „neskaitoma knygelė pilna ašarėlių“.

Vaikai autorei pateikė klausimus: kada pradėjo rašyti, ar sunku tapti poetu, kokie eilėraščiai labiausia patinka pačiai? Daugėlių mokyklos trečiokai (mokytoja Asta Startienė) patys inscenizavo autorės eilėraštį apie pavasario mėnesius. Vaikų globos namų mergaitės (vad. Rasma Veličkienė) atliko dainą „Pertraukėlė“, o Laurita  Jurlovaitė perskaitė savo kūrybos eilėraštį.

Į renginį vaikus atlydėjusios pedagogės buvo nustebintos Zitos Gaižauskaitės savo kūrybos išradingu ir originaliu pristatymu. Autorė yra išleidusi per 30 įvairių knygelių, skirtų jauniesiems skaitytojams. Kuria trumpus eilėraščius, kuriuose tikrovę paverčia pasaka, pratina pajusti lietuviškos kalbos grožį.

Poezijos dienos šventėje dalyvavo 150 jaunųjų kuršėniškių. Atsisveikinome iki kitų metų, kai poetės lagaminas pasipildys naujais kūrinėliais.

V.Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja J. Spulginienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>