Bibliotekos kerai Rasų šventėje (nuotraukos)

Vasaros žalumynų ir gėlių deivė Rasa, Kaupolės ir Kaupoliaus dukra, nepagailėjusi Kuršėnams savo gyvybę teikiančių dovanų, subūrė visus į Rasos – Kupolės – Joninių šventę prie Ventos.

Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka taip pat entuziastingai priėmė nuolatinio bibliotekos partnerio ir rėmėjo, Šiaulių rajono kultūros centro, darbuotojų kvietimą dalyvauti Joninių šventėje.

Biblioteka savo palapinę įkurdino smaragdiniame Ventos slėnyje. Darbuotojos kvietė skaitytojus, šventės svečius ir dalyvius susipažinti su informaciniais – reklaminiais stendais ir pavartyti knygas parodoje, Joninių šventės papročių tema, „Ein saulelė aplink dangų“. Bibliotekos savanoriai dalijo skrajutes apie bibliotekoje teikiamas paslaugas ir veiklą.

Bibliotekininkės, pasipuošusios vainikais, tautinias rūbais, vaikus ir suaugusius masino saldžiais prizais už teisingai atsakytus klausimus apie lygiadienio šventės papročius, tradicijas, istoriją. Veiklų buvo daug ir įvairių. Vieni sprendė kryžiažodžius, kiti atsakinėjo į vaizdų klausimus, dar kiti su viltimi ir susidomėjimu traukė 9 kupolės žoleles: kuris augalėlis lems gyvenimo sėkmę, meilę, apsaugą nuo negandų, raganų kerų, blogos akies. Ne vieną pamalonino vaistinės raganų šluotos, surištos iš ekologiškų vaistažolių.

Orakulo knyga tiko visiems: moterims, vaikams, politikams, pareigūnams – visi norėjo sužinoti savo lemtį. Juolab, kad pranašystės buvo intensyviai pašlakstomos Joninių lietumi. Mažuosius viliojo prizai – įvykdei užduotį – dovanėlė tavo. Susidomėję žmonės skaitė bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus parengtą, smagaus juoko sukėlusią Visuotinę Joninių deklaraciją, Sėkmės garanto receptus, M. Vainilaičio poezijos deimantus.

Visada Vasaros saulėgrįžos šventėje svarbiausią reikšmę turėjo vanduo. Lietus ir vanduo suteikia žemei jėgų vesti ir auginti vaisius. Smagus lietutis nesugadino nuotaikos: dalyviai maloniai bendravo, gėrėjosi šokiais, dainomis, įspūdingais laužais, pirties malonumais, fotografavosi, pynė ir plukdė vainikus.

Vida Ragauskienė
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos
Vyresnioji bibliotekininkė

Audronė Kiršinaitė
Vyriausioji metodininkė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>