Rugsėjį į mokyklas sugrįžo projekto dalyviai, visą vasarą stažavęsi Austrijoje ir Vokietijoje

Šių metų birželio 14 dieną 14 mokinių į stažuotes Austrijoje ir Vokietijoje išvyko pagal VšĮ Kuršėnų PM vykdomą Leonardo da Vinci programos mobilumo projektą „Profesinių kompetencijų plėtra ir įgūdžių tobulinimas, taikant ES šalių technologijas ir patirtį“ Nr.LLP-LdV-IVT-2010-LT-0357, administruojamą Švietimo mainų paramos fondo ir finansuojamą Europos Komisijos.

Iš trijų Lietuvos profesinio rengimo mokyklų: VšĮ Kuršėnų PM, Kelmės PRC ir Mažeikių PM atrinkti 14 projekto dalyvių visą vasarą (12 savaičių) atliko praktiką Vokietijos ir Austrijos smulkiose ir vidutinio dydžio verslo įmonėse pagal savo specialybę. Projekto tikslas – patobulinti statybinės, automobilių remonto, medienos ir baldų apdirbimo, viešojo maitinimo ir turizmo sektoriaus specialybių mokinių profesines žinias, įgūdžius ir kompetencijas. Mokiniai gilino teorines profesijos žinias, tobulino profesinius darbinius įgūdžius ir gebėjimus, praplėtė specialybės užsienio kalbos žinias.

Visiems mokiniams bus išduotas stažuotę patvirtinantis Europass mobilumo dokumentas, atspindintis stažuotojų įgytas technologines kvalifikacijas stažuotės metu. Taip pat visi dalyviai, sėkmingai dalyvavę projekto etapuose, gaus koordinuojančios organizacijos VšĮ Kuršėnų PM ir darbdavių sertifikatus.

VšĮ Kuršėnų PM projektų vadovė Salvinija Paulauskienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>