SK „Kristalo“ veteranai Akmenės turnyre iškovojo čempionų taurę (nuotraukos)

SK „Kristalo“ krepšininkai rungtyniauja ne viename fronte, o paskutiniais metais veteranų komanda aktyviai dalyvauja regioniniuose vyrų turnyruose, kuriuose dažniausiai gali žaisti vyrai nuo 35 metų. Toks turnyras vyko Akmenėje, kur kiekvieną savaitę kuršėniškiai žaisdavo su vietos veteranų komandomis. Po reguliaraus sezono antroje vietoje likę „kristaliečiai“ pusfinalyje susitiko su „Policijos“ komanda.

Prieš dvi savaites vykusiame pusfinalyje įtempta kova vyko tris kėlinius, tačiau ketvirtame kėlinyje kuršėniškiai pradėjo žaisti savo žaidimą ir nusitiesė kelią į finalą laimėdami  rezultatu 64:56. Įspūdingai laimėtojų komandoje sužaidė Danas Mikolaitis, kuris atkovojo net 27 kamuolius ir pelnė 18 taškų. Rolando Bartaševičiaus sąskaitoje taip pat dvigubas dublis: 14 atkovotų kamuolių ir 13 taškų. Būtina paminėti ir Arūną Adomaitį pelniusį 14 taškų ir atlikusį 4 rezultatyvius perdavimus. Kitame pusfinalyje turnyro favoritais laikyti Akmenės „Cementininko“ veteranai netikėtai rezultatu 63:65 nusileido „Vaidvos“ komandai.

Praeitą penktadienį vyko finalinės kovos. Mažajame finale „Cementininko“ komanda nugalėjo „Policiją“. Finale SK „Kristalo“ veteranai susitiko su „Vaidvos“ komanda. Permainingoje kovoje po dviejų kėlinių priešininkai turėjo 7 taškų pranašumą, tačiau po ilgosios pertraukos „atsibudę“ kuršėniškiai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir persvėrė rezultatą. Per paskutines 10 minučių vyko atkakli kova, tačiau „kristaliečiai“ sėkmingiau atakavo ir nugalėjo rezultatu 73:69. Aukso vertės rungtynėse puikiai sužaidė Danas Mikolaitis, kurio sąskaitoje 24 taškai ir 12 atkovotų kamuolių. Dvigubą dublį surinko ir Kazimieras Šleževičius: 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Puikiai komandos draugams asistavo Rolandas Bartaševičius atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir pridėjęs 13 taškų.

Po rungtynių Kuršėnų SK „Kristalo“ komandai buvo įteikti aukso medaliai ir nugalėtojų taurė. Danas Mikolaitis ir Rolandas Bartaševičius buvo išrinkti į simbolinį naudingiausių žaidėjų penketą. Dar kartą sveikiname veteranus ir linkime daugiau skambių pergalių!

SK „Kristalo“ inf.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>