6 patarimai, kaip pagerinti makiažo įgūdžius

Makiažas yra puikus būdas išreikšti save ir pabrėžti savo veido bruožus. Tačiau norint pasiekti geriausius rezultatus, svarbu lavinti savo įgūdžius ir pasirinkti tinkamas priemones. Šie 6 patarimai padės jums patobulinti savo makiažo rutiną ir džiaugtis galutiniu rezultatu.

1. Įrankiai ir jų priežiūra

Pradėkite nuo tinkamų makiažo įrankių pasirinkimo. Kokybiški makiažo šepetėliai ir kempinėlės pagerins jūsų makiažo kokybę. Baziniam makiažui pakanka vos 5 skirtingų dydžių ir formų šepetėlių, pritaikytų skirtingiems produktams.

Atraskite tinkamus sintetinius šepetėlius – kabuki šepetėlis makiažo pagrindui, purus šepetėlis biriems produktams, kontūravimo šepetėlis – vieną pusę naudojame modeliavimo priemonei, o kitą skaistalams, kirstas šepetėlis su šukelėmis antakiams ir akių pavedimui, ir galiausiai – norimas šepetėlis akių šešėliams.

Reguliariai plaukite savo makiažo šepetėlius ir nuvalykite nubėgusias priemones nuo pakuočių. Makiažo šepetėlių plovimas užtikrina jų švarą ir sumažina odos sudirgimo, bėrimų tikimybę, o tvarkingos kosmetikos priemonės leidžia lengviau jas naudoti ir palaikyti tvarką.

2. Darbo vietos organizavimas

Turint vis daugiau makiažo priemonių ir įrankių lengva pasimesti tarp jų gausos. Įsigykite paprastą kosmetikos priemonių dėžutę ir laikiklį šepetėliams, kurie leis palaikyti tvarką lentynoje. Tai gali būti paprasčiausias akrilinis ar kitos medžiagos organizatorius, kurių būna įvairių dydžių ir aukščių, kuriame patogiai sudėsite visas turimas priemones.

Atsižvelkite į turimą ar planuojamą turėti kosmetikos kiekį ir vietą namuose, kur kosmetika yra laikoma, ir pasirinkite jums tinkamiausią pagalbininką tvarkos įvedimui. Tai padės lengvai pasiekti reikalingas priemones ir pagreitins makiažo procesą.

3. Tinkamos kosmetikos parinkimas

Renkantis makiažo produktus, svarbu atsižvelgti į jūsų odos tipą ir spalvą. Pavyzdžiui, riebiai odai geriau tinka matiniai produktai, kurie padeda kontroliuoti blizgesį, o sausai odai – drėkinantys ir švytėjimą suteikiantys produktai.

Išsiaiškinkite jūsų odos toną ir rinkitės produktus pagal jį – šalto tono odą pabrėš šaltesnės, tamsesnės spalvos, o šiltą atspalvį turinčią odą pagyvins šilti tonai. Žinant savo odos toną paprasčiau pasirinksite tiek kosmetiką internetu, tiek fizinėje parduotuvėje.

Ieškant naujų kosmetikos produktų, pasidomėkite jų apžvalgomis ir vartotojų atsiliepimais, pasinaudokite konsultantų pagalba – tokiu būdu išvengsite nekokybiškų priemonių pasirinkimo ir jų kaupimo. Rinkitės kokybiškus produktus, kurie padės jums pasiekti geresnių rezultatų ir palengvins kasdienę rutiną. Taip pat, nepamirškite atnaujinti pasenusias kosmetikos priemones – kosmetika su pakitusia tekstūra sudėtingiau pasidengs, gali sušokti ar nubėgti, kas lems nepavykusį makiažą.

4. Tinkamas apšvietimas

Natūralius veido bruožus pabrėžiančio makiažo sukūrimui svarbus apšvietimas. Įsirenkite makiažo vietą ten, kur yra tiesioginis šviesos šaltinis, geriausia – dienos šviesa. Jei kambaryje, kur įprastai atliekamas makiažas, trūksta dienos šviesos, apsvarstykite pastatomos lempos įsigijimą, kuris padės geriau matyti bendrą vaizdą ir sukurti puikiai tinkantį makiažą.

5. Makiažo eiliškumas

Odos paruošimas

Labai svarbu paruošti odą makiažui ir užtikrinti, kad jūsų oda būtų švari ir gerai sudrėkinta, pilnai įgėrusi veido kremą. Tinkamai paruošta veido oda leidžia makiažui geriau priglusti ir ilgiau išsilaikyti.

Akių makiažas

Makiažą įprasta pradėti nuo veido padengimo makiažo pagrindu, tačiau norint eksperimentuoti su akių makiažu, veido padengimą derėtų palikti pabaigai. Dengiant akis akių šešėliais ar piešiant akių pavedimą, gali tekti jį nuvalyti, o ant veido gali likti birios kosmetikos likučiai ar pirštų atspaudai, kuriuos bus sudėtingiau nuvalyti, jei oda jau padengta makiažo pagrindu.

Veido padengimas

Atlikus norimą akių makiažą pereikite prie odos. Užmaskuokite odos trūkumus, leiskite maskavimo priemonei išdžiūti ir tik tuomet tapšnojamaisiais judesiais denkite veidą makiažo pagrindu. Jį būtinai užfiksuokite plonu birios pudros sluoksniu, kuris išlaikys makiažo pagrindą vietoje ir paruoš odą sekančiam žingsniui.

Kontūravimas

Nepraleiskite kontūravimo – būtent natūralių šešėlių sukūrimas padeda pabrėžti veido bruožus ir suteikti veidui formą. Naudokite kontūravimo priemones po skruostikauliais, žandikaulio linijai ir nosies šonuose, kad sukurtumėte šešėlius ir suteiktumėte veidui gylio. Šviesios spalvos naudojamos ant skruostikaulių, nosies galiuko ir kaktos viduryje, kad išryškintų šias sritis.

6. Praktika ir mokymasis

Praktika yra geriausias būdas makiažo įgūdžių tobulinimui. Eksperimentuokite su įvairiomis technikomis ir produktais ir atraskite jums labiausiai tinkančius. Nepamirškite, kad nėra vieno teisingo būdo atlikti makiažą – svarbiausia atrasti tai, kas labiausiai tinka ir pasiteisina jums.

Laikydamiesi šių patarimų, galite greitai pagerinti savo makiažo įgūdžius. Svarbiausia yra praktika ir nuolatinis mokymasis – ilgainiui tai padės be vargo sukurti nepriekaištingą kasdienį makiažą, kuris atspindi jūsų unikalų stilių ir asmenybę.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>