Įteikta kasmetinė L. Ivinskio premija

Rugpjūčio 15-ąją Kuršėnų dvare įteikta jau 35-oji Šiaulių rajono savivaldybės Lauryno Ivinskio premija, kurią, komisijos sprendimu, už geriausią 2024 metų kalendorių pelnė konsultacijų bendrovė SDG. Prieš premijos įteikimo iškilmes Šiaulių rajono savivaldybės vadovai, Šiaulių etninės kultūros ir tradicinių amatų centro, premiją pelniusios bendrovės atstovai, svečiai bei šios premijos iniciatorė mokytoja kraštotyrininkė Sigita Lukienė aplankė Lauryno Ivinskio (1810–1881) kapą senosiose Kuršėnų miesto kapinėse.

Šios bendrovės, kurios pavadinimas yra santrumpa iš Saugaus darbo garantas, būstinės Kaune į iškilmes atvyko nemaža grupė šios bendrovės darbuotojų, tarp kurių ir generalinis direktorius Eduardas Jasas, taip pat ir įmonės kalendorių leidybos iniciatorė, fotografė Viktorija Babrė.

Šiaulių rajono savivaldybės vadovai – meras Česlovas Greičius ir vicemeras Eimantas Kirkutis pasveikino laimėtojus ir pasidžiaugė, kad tarp net kelių nacionalinio lygmens Šiaulių rajono savivaldybės premijų yra ir iškilaus švietėjo, pirmojo lietuviško kalendoriaus autoriaus – Lauryno Ivinskio vardo premija, teikiama nuo 1990 metų už geriausią metų kalendorių.

Šiemet Šiaulių rajono savivaldybės Lauryno Ivinskio premijos skyrimo komisijai buvo pateikta dešimt 2024 metų kalendorių. Komisija slaptu balsavimu daugiausia balsų skyrė 2024 metų kalendoriui „SDG receptai“.

Bendrovės atstovai pasakojo, kad kalendorius kuria jau nemažai metų ir juos dovanoja kaip verslo dovanas savo klientams ir verslo partneriams. Kasmet parenkama vis nauja kalendoriaus tema, o nuotraukų kalendoriui herojais tampa patys įmonės darbuotojai.

1000 eurų Lauryno Ivinskio premija padalyta pusiau: 500 eurų paskirta įminei, o dar 500 eurų – kalendorių dizainerei ir fotografei Viktorijai Babrei.

Premijos įteikimo ceremonijoje dalyvavo renginio svečiai – Seimo narė Rima Baškienė, o Alfredas Jonuška, kuris premijos idėjos autorei Sigitai Lukienei įteikė puokštę gėlių, taip pat Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariai Algis Mačiulis, Mantas Šakočius, Ada Grakauskienė, Ingrida Karčmarinienė, Ingrida Venciuvienė.

Renginio metu taip pat apdovanoti ir edukacijose savo kalendorius sukūrę rajono mokyklų moksleiviai bei suaugusieji.

Renginyje koncertavo Ugnė Bulkšaitė bei folkloro ansamblis iš Gruzijos „Amer-Imeri“.

Šiaulių rajono savivaldybės informacija

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>