PRATĘSTA: kviečiame į tarptautinius jaunimo mainus „PARTYcipate or not“

Ei jaunas žmogau!

  • jei esi 16-21 m;
  •  jei degi noru aktyviai dalyvauti;
  •  jei tau ne tas pats, kas vyksta aplinkui (o ypač kas vyksta savivaldoje);
  • jei nori susipažinti ir linksmai bei turiningai parleisti laiką su kitų šalių jaunimu;
  • jei nori išbandyti žiemą lauko patyrimines, ekstremalias veiklas.

Tada kviečiame tave dalyvauti tarptautiniuose jaunimo mainuose PARTYcipate or not

Šiuose jaunimo mainuose nagrinėsime savivaldos sampratą ir aktyvaus dalyvavimo savivaldoje reikšmę. Šią temą padės atskleisti jaunų žmonių iš šešių Europos šalių (Š. Airijos, Vengrijos, Austrijos, Graikijos, Vokietijos ir Lietuvos) patirtis. Mainų metu bandysime sukurti savivaldą jaunimo mainų grupėje – ten, kur susilieja daugelio šalių tradicijos ir patirtys. Tokia savivalda teorijoje gali atrodyti labai gražiai ir įtikinamai, tačiau mainų metu išbandysime šią savivaldą praktiškai (pritaikant lauko patyriminės metodikos užsiėmimus) ir įvertinsime jos patvarumą ir veiksmingumą, bei aktyvaus dalyvavimo ar nedalyvavimo reikšmę.

Siekdami nenutolti nuo realybės, susipažinsime su realia savivaldos situacija Lietuvoje: bendrausime su vietos žmonėmis, kandidatais į savivaldybių tarybas, analizuosime jų programas. Savivaldos rinkimuose dažnai stebime tuščius pažadus beriančius kandidatus ir partijas, didžiulius pinigus, skiriamus rinkimų kampanijoms ir vietos žmonių abejingumą apie visa, kas vyksta aplinkui. Į šias problemas sieksime atkreipti dėmesį bendraudami su vietos žmonėmis ir diskutuodami su kandidatais į savivaldybės tarybas, tikėdami ir siekdami įrodyti, kad žmonės gali aktyviai dalyvaudami įtakoti vietos situaciją.

Dalyvavimo jaunimo mainuose mokestis – 50 litų. Dalyviams bus padengtos visos su projekto įgyvendinimu susijusios išlaidos (maitinimas, apgyvendinimas, vietinis transportas ir t.t.). Jei negali susimokėti dalyvio mokesčio, tačiau nori dalyvauti mainuose, pildyk paraišką ir paaiškink priežastį.

Karštos datos:

Jei nori dalyvauti privalai užpildyti dalyvavimo anketą iki gruodžio 3 -os dienos ir atsiųsti ją jaunimo mainų koordinatorei Agnei Navickaitei el. paštu [email protected]. Dalyvio anketą rasite čia .

Aktyvaus dalyvavimo startas ir ruošimasis jaunimo mainams nuo gruodžio 1-os d.

Tarptautiniai jaunimo mainai su partneriais iš kitų šalių 2007 01 21-31 dienomis.

Deganti informacija:

Tarptautinius jaunimo mainus organizuoja: Šiaulių r. Kūrybinės raiškos centras (KRC, www.krc.lt)

Tarptautinių jaunimo mainų koordinatoriai: Vytenis Kviklys ir Agnė Navickaitė

Tarptautinius jaunimo mainus remia: Jaunimo tarptautinė bendradarbiavimo agentūra (JTBA, www.jtba.lt )

Kūrybinės raiškos centro informacija

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>