Balandžio 15-oji – pasaulinė kultūros diena (nuotraukos)

Balandžio 15 d., Lietuvoje jau aštuntą kartą švenčiama Pasaulinė kultūros diena, kurią LR Seimas 2006 m. liepos 19 d. įteisino kaip atmintiną dieną. Kultūros dienos minėjimas balandžio 15 d. susietas su Taikos vėliavos simboliu ir Nikolajaus Rericho paktu – sutartimi dėl kultūros vertybių apsaugos, kuri tapo pagrindu kultūros vertybių saugojimui 1954 m. Hagos konvencijoje.
Į Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centrą suėjo Šiaulių rajono kultūros darbuotojai ir svečiai. Profesinės šventės proga, vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“ (vad. L. ir P. Valskiai)  padovanojo kompoziciją  „Kristijonas Donelaitis – Sodininkas…“.

Gražių žodžių nestokojo Šiaulių rajono savivaldybės meras Algimantas Gaubas, kuris įteikė padėkos raštus kultūros centro ir bibliotekų darbuotojams, už ilgametį darbą, atsidavimą profesijai, kultūros puoselėjimą. Taip pat padėkas įteikė ir sveikinimo žodžius tarė Šiaulių rajono kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus. Seimo narės Rimos Baškienės sveikinimą perdavė jos padėjėja Judita Šakočiuvienė. Simbolinį angelą sargą, kultūros centrui dovanojo Kuršėnų policijos nuovados vadovas Raimondas Šidlauskas, o saldų šakotį įteikė Šiaulių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Judita Šertvytienė. Prie sveikinimų prisidėjo ir Kuršėnų kaimiškosios seniūnijos seniūnė Edita Mileikienė, bei Raudėnų seniūnas Antanas Venckus. Renginį vedė kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Zenonas Gestautas.

Po sveikinimų ceremonijos kultūros centro darbuotojai ir svečiai buvo kviečiami pasiklausyti geros muzikos, kurią dovanojo instrumentinės muzikos grupė iš Vilniaus „Subtilu-Z“.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>