Kuršėnuose vyko vaikų knygos šventė „Šventė knygai ir šeimai“ (nuotraukos)

10-ąjį pavasarį Kuršėnuose vyko vaikų knygos šventė „Pasibelsk į knygos širdį“. Penktadienį į renginį rinkosi miesto vaikų lopšelių – darželių ugdytiniai, mokyklų moksleiviai su savo tėveliais,  seneliais  ir pedagogais. 500 žiūrovų talpinanti kultūros centro salė buvo pilnutėlė. Abėcėlės keliu į šventinį knygų pasaulį susirinkusius palydėjo Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinių sudainuota linksma dainelė (vad. Rasma Veličkienė).

Rengti Tarptautinę vaikų knygos šventę Kuršėnuose tapo tradicija. Renginio metu pagerbiamos šeimos, kurios skatina savo atžalas skaityti. Taip pat nominuojami moksleiviai aktyviai skaitantys, daugelį metų skaitantys, dažnai besilankantys V.Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriuje.

Aktyviausiems dovanas  – knygas kiekvienais metais dovanoja ilgametė šventės rėmėja Lietuvos respublikos Seimo narė Rima Baškienė.

2014m. Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ metu paskelbė įdomią iniciatyvą „Atrask vaikystės biblioteką“, kurios metu kvietė aktyvius bendruomenės narius atsigręžti į bibliotekas ir tapti jų globėjais. Į kvietimą bibliotekos rėmėja atsiliepė . Ir taip rėmėja Rima  Baškienė tapo V. Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriaus globėja, kuri dalyvauja bibliotekos gyvenime.

Šiemet dovanos buvo įteiktos: Austei  Dovtartaitei, Atlantai Rusteikaitei, Ievai Norkevičiūtei, Patricijai Kuodytei, Patricijai Norkutei, Deimantei ir Rokui Kazelskiams, Renatui Griciui iš S. Anglickio mokyklos, Irmai Džejytei iš L. Ivinskio gimnazijos ir Kiprui Kunigėliui iš Pavenčių mokyklos.

„Nors knygos  šventė neilga, bet ji graži nepaprasta“…..- sakė šventės vedantieji. Kadangi ši šventė jubiliejinė, bibliotekos globėja apdovanojo ne tik Vaikų literatūros skyriaus skaitytojus, bet ir miesto mokyklų bibliotekose daugiausia knygų perskaičiusius moksleivius: iš S. Anglickio –Laurą Andrijauskaitę, iš Pavenčių – Guodą Klemenytę, Eriką Poškutę iš Daugėlių mokyklos. Knygomis apdovanota ir daugiausia perskaičiusi klasė  – ja pripažinta Pavenčių mokyklos 4a klasė (mokytoja Rima Kleinauskienė).

Šiemetinę jubiliejinę knygų šventę globojo ir rėmė Lietuvos respublikos Seimo narė Rima Baškienė ir kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis. Visiems knygų mylėtojams spektaklį „Troliai Mumiai ir Burtininko skrybėlė“ dovanojo „Naisių vasaros teatras“.

Geros šventės emocijos,  pagarba knygai tegul nutiesia kelią į kiekvieną šeimą, pasibeldžia į mažųjų širdis, lydėdamos juos iki brandos.

V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja
Janina Spulginienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>