„Knygų kalėdos“ su pasakų fėja

Kuršėnų V.Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Spulginienė kartu su pasakų fėja (bibliotekos savanorė Karolina Jasiukevičiūtė) apsilankė Kuršėnų vaikų globos namuose.

Vaikų globos namų bibliotekininkė Danutė Daunienė palydėjo į ketvirtąją šeimyną. Ten vaikai su savo socialine darbuotoja Laura Olišauskaite ir jos padėjėja Audra Mišeikiene jau laukė svečių. Vyko knygos „Žiemos išdaigos“ garsinis skaitymas. Fėjai skaitant, kiekvienas norėjo būti kuo arčiau viešnios, o drąsesni ir ant kelių atsisėsti. Knygoje daug kūrinėlių apie Kūčias, apie Kalėdas. Išklausyti visų mažiesiems buvo sunku, labai jau norėjosi pažiūrėti  paveikslėlius, tad geroji fėja skleidė puslapį po puslapio, o mažieji vienas per kitą komentavo.

Peržiūrėjus knygelę, visi labai norėjo pasimatuoti pasakų fėjos kepurę, o fėja nebūtų fėja, jei neleistų —visiems iš eilės dėjo ant galvelių savo įspūdingą kepurę. Atsisveikindama padovanojo šeimynai žaismingą savo rankų darbo advento kalendorių. Kurie mokėjo, skaičiavo kiek dienų liko iki Kalėdų. Atsisveikinant, vaikai kartu su darbuotojomis viešnioms padovanojo po šventinį atviruką, padarytą vyresniųjų vaikų globos namų auklėtinių.

Kuršėnų V.Vitkausko bibliotekos
vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Spulginienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>