Paskutinis „Atžalynas“ šiais metais (nuotraukos)

Dažnai iš žmonių išgirstu, jog Kuršėnų kultūros centro suaugusiųjų teatras „Mozaika“ turi kažkokią malonią, šildančią, kūrybišką aurą. Tuo įsitikinau ir pats. Kiek kartų man jau teko buvoti vakarais salėje ir klausytis malonios tylos, kurią kartas nuo karto suvirpina scenoje berepetuojančių aktorių balsai. Kiek kartų jau teko ateiti į teatro studiją ir pajusti šiltą, draugišką ir netgi šeimynišką atmosferą.

Pasak Kuršėnų kultūros centro suaugusiųjų teatro „Mozaika“ režisieriaus Petro Valskio, patį žodį teatras galima suprasti labai įvairiai. Tai gali būti pastatas, tai gali būti ir žmonių kolektyvas, kurie kuria sceninį meną, ir netgi vienas žmogus, kuris per savo personažą gali atlikti savotišką išpažintį, parodyti save, savo mintis ir taip kurti teatrą.

Pats suaugusiųjų teatro režisierius į pirmą vietą iškelia žmonių kolektyvą, kurie kūrybos procese tampa savotiškais vienminčiais, „juos idealiu atveju jungia bendros idėjos, bendras estetinis pasaulio supratimas“. Būtent tokias sklandančias bendražmogiškas idėjas suaugusiųjų teatras „Mozaika“ bei vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“ paskutinį kartą šiais metais pateikė kuršėniškių žiūrovų teismui , pristatydami Kazio Binkio pjesę „Atžalynas“.

Nesuskaičiuojamai daug Ventos vandens nutekėjo per daugiau nei septyniasdešimt metų, kai buvo parašyta K. Binkio pjesė „Atžalynas“. Keitėsi santvarkos, keitėsi vertybių supratimas, bet to meto charakteringas žmogaus portretas, nupieštas „Atžalyne“, yra aktualus ir nūdienos žmogui.

Atmintin įsirėžia Keraičio (akt. Stasys Stugys) ir Keraitienės (akt. Nida Lukaitė) dialogų fragmentai. Profesionalus pagrindinis Petro (akt. Vilius Tekorius) vaidmuo nepalieka nė vieno abejingo. Šią trijulę papildo aktoriaus Artūras Valinevičius išraiškingai sukurtas geranoriško mokytojo vaidmuo.

Scenoje epizodiniais vaidmenimis žavi siuvėjas (akt. Arvydas Tamašauskas), Jasius (akt. Edvinas Ališauskas), direktorė (akt. Ilona Vaičiulienė), psichologė (akt. Daiva Valinevičienė), gamtininkė (akt. Lina Kasparienė). Be jų „Atžalynas“ nebūtų „Atžalynas“.

Saulius Barasa

Akimirkos:

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>