Advento vakaronė

Advento vakaronė „Gerumo, meilės ir vilties žvakelė“ (nuotraukos)

Veržiamės vis pirmyn…tolyn…. Kartais net nepastebime mus supančios erdvės.

Gruodžio 8d. Šiaulių rajono Kuršėnų lopšelis – darželis Nykštukas“ „Spindulėlių“ ir „Pelėdžiukų“ grupių auklėtojos ir vaikučiai pakvietė stabtelėti, pajusti  ir suprasti, kad mūsų protėvių išmintis gyva ir keliauja iš kartos į kartą.

Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus laukimo metas. Labai džiaugiamės, kad vaikučiai ir jų tėveliai galėjo pabūti drauge ir pajusti Advento ramybę, džiugią laukimo nuotaiką. Kartu su mumis buvo ir Kuršėnų parapijos klebonas Saulius Paliūnas.

Klebonas trumpai priminė kas tai yra Adventas, jo tradicijos, prasmė. Dėkojo už pakvietimą į šį jaukų pavakarojimą. Pasidžiaugė, kad tai buvo prasmingas pasibuvimas, išgyvenimas visiems kartu: tėvams, vaikams, pedagogams. Visiems palinkėjo džiugaus laukimo rimtyje, bei per  Adventą papuošti ne tik eglutes, bet ir savo širdeles…

Skambant advento muzikai mažieji susikaupę klausėsi Advento pasakos apie keturis angelus ir papuošė savo Advento vainiką keturiomis žvakėmis.

Advento vakaronė

Uždegę pirmąją advento žvakelę, dainavome Advento –  dainas, žaidėme žaidimus, šokome ratelius, sukome galveles įmindami mįsles, pasimokėme Kūčių burtų, porinome senolių išmintį, linkėjome ramaus švenčių laukimo… Salėje sklandė nuostabi jauki nuotaika, sukurta  ramiai degančių žvakelių, džiaugsmu ir meile spindinčių tiek ir vaikų, tiek vakaronėje dalyvaujančių tėvelių, svečių.

Susibūrę bendrai  advento vakaro giesmei visi pajutome, kaip širdys prisipildo gerumo, meilės, džiaugsmo….o maža advento dovanėlė įteikta kiekvienai šeimai ir vakaro svečiams, pasirūpins, kad namuose niekada netrūktų duonos…..

Šis vakaras leido vaikams, tėveliams pajusti tikrąją adventinio laikotarpio prasmę. Ramumu dvelkianti aplinka, tylus žvakių virpėjimas, vaikų spindinčios akys, auklėtojų šypsenos, tėvelių išriedėjusios ašaros, paliko neišdildomą įspūdžių kupiną vakarą. Privertė giliau susimąstyti apie susikaupimo laikotarpį ir labiau pajusti Šv. Kalėdų dvasią.

Šiaulių rajono Kuršėnų lopšelis – darželis Nykštukas“
„Spindulėlių“ grupės auklėtoja – metodininkė
Loreta Mickevičienė

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>