„Grafų baldai-Kristalo“ treneris Elijus Spulginas: „Tikslai pasiekti“

Po čempioniško sezono kalbiname vieną iš SK „Kristalo“ valdybos narių ir vyriausiąjį „Grafų baldai-Kristalo“ komandos trenerį Elijų Spulginą.

Pakomentuokite RKL sezoną, ar tikslai buvo pasiekti, ko trūko, kad būtumėt žengę toliau?

Tikslai pasiekti. Aukščiau bambos iššokti nepavyko. Pagrindinė priežastis – per trumpas atsarginių suolelis. Sezono pradžioje emigravo Simas Šimaitis ir Vygintas Grigaitis, Ernestas Obrikas gavo traumą. Vidmantas Staponkus apskritai neišsigydė traumos per šį sezoną. Ketvirtfinalio serijoje su KK „Taurage“, komandą buvo išguldęs gripas, sirgo net 4 žaidėjai. Matas Damkus tuo metu buvo su gipsu, o Nerijus Keleras buvo grįžęs tik po traumos.

Keletu žodžių apibūdinkite reguliarujį ŠKL sezoną, jūs jį laimėjote ir iškovojote Reguliaraus sezono taurę.

ŠKL sezone buvo 3 stiprios komandos: „Kalvis“, „Švarūnė“ ir „Grafų baldai-Kristalas“. Ypač sezono pabaigoje sustiprėjo „Švarūnė“, kuri laimėjo trečią vietą, nes pasipildė RKL žaidėjais Tomu Čerkunovu ir Valdemaru Sovastjanovu. Dar dvi komandos buvo šiek tiek silpnesnės:„Solo-Eurogym“ ir „Compensa“.

Priešininkai ketvirtfinalyje ir pusfinalyje buvo gana palankūs, nes nei „Policijos-Žvalguva“, nei „Solo-Eurogym“ nesugebėjo pasipriešinti jūsų komandai. Ar taip ir buvo?

 „Policijos-Žvalguvos“ komanda buvo silpnesne, o su „Solo-Eurogym“ reikėjo pasikauti, ypač antrose rungtynėse.

Finalo rungtynės su „Kalvio“ ekipa, kas buvo gerai, kas blogai?

Prieš pat atkrintamasias į užsienį išvyko Gintaras Kukanauskas ir Benas Andriekus, bet pavyko pasikviesti Mindaugą Norkų. Finalo metu nekamavo nei ligos nei traumos, todėl iškovojom pirmą vietą. Komanda buvo tikrai geroje sportinėje formoje.

Kokie pasikeitimai laukia ŠKL Čempionų komandos po šio sezono žaidėjų tarpe ar trenerių štabe?

Stengsimės išlaikyti komandoje Matą Damkų, Nerijų Kelerą, Dovydą Valentėlį, Mindaugą Lukšą, Mindaugą Kumpį, Gintarą Kukanauską, kalbinsime Mindaugą Norkų.

Stebėsime, kaip seksis Ernestui Obrikui išsigydyti traumą. Aurimui Andrušaičiui dar reikės padirbėti, norint gauti vietą komandoje, o su Aivaru Stalmačenka atsisveikinsime. Julius Ščipokas baigia mokyklą, todėl turbūt ir su juo teks atsisveikinti. Kaip ir kalbėjome, vyriausiuoju treneriu taps Egidijus Morkūnas, asistento vieta bus laisva.

Jūsų komandos po dviejų savaičių laukia „Didžiųjų miestų taurė“, ko tikitės iš šio turnyro?

Priešininkai yra visiškai nežinomi, bandysime kautis su visais, o dėl rezultatų nieko pažadėti negaliu, nes viskas neprognozuojama. Eisim kaip į karą, o kaip bus, matysim. Jeigu žaisim taip, kaip prieš „Kalvį“, tada galime kažko tikėtis.

Kada žadate pradėti ruoštis ateinančiam 2012-2013 metų sezonui?

Rugpjūčio antroje pusėje pradėsime fizinį pasirengimą.

Dėkojame už interviu ir linkime sėkmės Didžiųjų miestų taurėje.

Benediktas Jonuška
www.kristalas.net

„Grafų baldai-Kristalo“ treneris Elijus Spulginas: „Tikslai pasiekti“” komentarai:

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>