Kuršėnų metų žmogumi tapo Ramūnas Karbauskis (nuotraukos)

Lietuvos Valstybės atkūrimo diena Šiaulių rajone paminėta iškilmingai ir prasmingai. Šventiniai renginiai vyko seniūnijose, kaimo bendruomenėse, švietimo ir kultūros įstaigose, o pagrindiniai renginiai organizuoti Kuršėnuose, kur po šv. mišių  Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje žmonės rinkosi prie Vyčio paminklo, kur buvo pasveikinti su iškiliausia Lietuvos istorijoje diena – Vasario 16-ąja.

Minėjimas prasidėjo visiems iškilmingai sugiedant Lietuvos Respublikos himną. Buvo pakelta Trispalvė, pasiklausyta sveikinimų. Į susirinkusius kreipėsi Šiaulių rajono meras Algimantas Gaubas, Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas, LR Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje Jonas Novogreckis, Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kuršėnų skyriaus pirmininkė Aniceta Grikšienė.

Tradiciškai prie Vyčio paminklo Šiaulių rajono meras Algimantas Gaubas, LR Seimo narė Rima Baškienė ir Aniceta Grikšienė padėjo gėlių krepšelius.

Vėliau Vasario 16-osios renginiai persikėlė į Šiaulių rajono kultūros centrą, kur meras trumpai apžvelgė praėjusius metus, įvardijo pagrindinius savivaldybės atliktus darbus, pasidžiaugė visos rajono bendruomenės pasiekimais. Kraštiečius pasveikino ir LR Seimo narė Rima Baškienė.

Tą dieną Kultūros centre buvo pagerbtas ir Kuršėnų 2013 metų žmogus, kuriuo tapo Ramūnas Karbauskis. Padėką ir autorių: Dalios Jokubauskienės, Vaclovo Tamošaičio ir Algirdo Liorento specialų prizą už paramą Kuršėnų miesto jaunimui ir bendruomenei, už galimybę lankyti „Naisių vasaros teatro“ spektaklius, koncertus ir vykti į ekskursijas, už akcijos „Išsaugokime vyrus“ organizavimą nominantui įteikė Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas.

Iškilmingas minėjimas Kuršėnuose baigėsi solistų: Liudo Mikalausko ir Egidijaus Bavikino bei pučiamųjų seksteto „Bross Bravo“ šventiniu koncertu, kuris visus nukėlė į prieškarinę laisvą Lietuvą.

Parengta pagal Šiaulių rajono savivaldybės inf.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>