LFF II-osios lygos sezoną FK „Venta“ pradės kiek pasikeitusi

Praeitų metų LFF II-osios lygos vicečempionė Kuršėnų FK „Venta“ ir šiemet rungtyniaus II-oje lygoje, o sezoną pradės jau šiandien, namie su Biržų „Širvėnos“ komanda, tad prieš sezono startą komandos vadovas Aivaras Dankis trumpai apie komandos pasiruošimą, planus ir sudėtį.

Apie pasiruošimą sezonui

Fizinį pasiruošimą pradėjome Daugėlių pušyne, kol dar stadionas nebuvo atsigavęs, po to tęsėme pasirengimą stadione. Prieš sezoninį pasiruošimą pradėjome be draugiškų rungtynių maratono, vietoj to puikiai išnaudojome ŠAFF (Šiaulių apskrities futbolo federacijos) organizuotą „Pavasario taurės“ turnyrą. Viso jame dalyvavo 9 komandos, kurios buvo suskirstytos į 3 pogrupius – A, B ir C. „Venta“ pakliuvo į B pogrupį, kuriame varžėsi su „Adiada“ ir FC „Kupsc“ komandomis. Susitikimai su abejomis  komandomis baigėsi kuršėniškių rezultatyviomis pergalėmis. Prieš „Adiadą“ laimėtą rezultatu 5:1, prieš FC „Kupsc“ 4:1.

Užėmusi pirmąją vietą „Venta“ pateko į finalinį D pogrupį, kuriame taip pat teisę žaisti iškovojo „Frilux-Bėgiai“ ir FC „Saulininko-OBLT“ komandos. Pirmosios grupės rungtynės vyko su „Frilux-Bėgiais“,rungtynės baigėsi rezultatyvia „Ventos“ pergale rezultatu 4:0. Dar labiau nepasigailėję „Frilux-Begiai“ komandos liko FC „Saulininkas-OBLT“, kuris 11:1 sutriuškino varžovus ir pateikė rimtą paraišką į „Pavasario taurę“. Po įtemtų rungtynių tarp FC „Saulininko-OBLT“ ir „Ventos“ „Pavasario taure“ džiaugėsi Šiaulių klubas, kuris 2:1 įveikė kuršėniškius.

Apie komandą

Šiemet komandą paliko ilgametis „Ventos“ žaidėjas, kapitonas Ričardas Stankus. Jis persikėlė į Telšių „Džiugo“ komanda. Taip pat komandai nebeatstovaus gruzinas Otari Mukhulishvili, Modestas Venckus, Arūnas Markutis ir Paulius Kirkutis.

Kaip ir pernai, komandą treniruos broliai Vestartai, o komandą papildys šiauliečiai Lukas Juškevičius ir Milvydas Tupikas, prie pagrindinės komandos vėl prisijungs kuršėniškis Daivaras Daujotas, kuris praeitais metais už „Ventą“ žaidė LFF organizuotose taurės rungtynėse prieš Klaipėdos „Granitą“, bei kiek seniau rungtyniavęs Mantas Kviklys.

Į sudėtį sugrįžta ir Donatas Kavolis, kuris dėl pernai metais patirtos traumos nebegalėjo padėti komandai antrajame lygos rate, o šiais metais jis jau atstovavo „Ventą“ „Pavasario taurės“ žaidynėse.

Apie sezoną

Praėjusį penktadienį „Venta“ turėjo pradėti sezoną rungtynėmis Klaipėdoje prieš vietos „Atlanto-3“ komandą, tačiau klaipėdiečiai prieš sezono startą nusprendė nebedalyvauti II lygoje ir pasitraukė iš pirmenybių. Likusiuose I turo susitikimuose pergales šventė namų komandos. Plungės „Babrungas“ minimalia persvara 2:1 (0:0) antroje rungtynių pusėje nugalėjo Kelmės „Kražantę“, Naujojoje Akmenėje „Akmenės-SC“ 3:2 (1:1) laimėjo prieš Telšių „Džiugą“. Asmeniškai daugiausiai informacijos norėjosi gauti iš Biržuose vykusių rungtynių, kadangi II turą pradėsime su Biržų komanda. Ten „Širvėna“ rezultatu 3:0 (2:0) įveikė praėjusio sezono nugalėtoją Šiaulių „Juventą-99“.

Pernai biržiečius savo aikštėje įveikėme rezultatu 1:0 ir tokiu pat rezultatu nusileidome jų aikštėje. Ta pati „Širvėnos“ komanda 2013 metų sezone nuo pirmos vietos atsiliko vos 2 taškais, šiemet jų norai nekinta, tikslas pakliūti tarp prizininkų.

Rungtynės ne už kalnų, žaisime jau šį penktadienį 19:00 val. Daugėlių pagrindinės mokyklos stadione. Todėl ateikit ir palaikykit savo miesto komandą kovoje su viena iš favoričių laikoma Biržų „Širvėnos“ komanda!

Apie komandos tikslus

Į kiekvienas rungtynes komanda žengia į aikštę nusiteikusi tik laimėti, tikslas vienas – pergalė. Tikiu, kad ir šiemet turėsim garbės papult tarp trejeto geriausių II lygos komandų. Komanda ambicinga ir nusiteikusi dovanoti gražų futbolą. Ką parodė pirmasis turas, sezonas tikrai bus kupinas intrigos, todėl nebus kada atsipalaiduot. Kviečiu visus jau šiandien atvykt į stadioną ir palaikyt savo miesto komandą, PERGALĖ ARTI!

Sudėtis

0 thoughts on “LFF II-osios lygos sezoną FK „Venta“ pradės kiek pasikeitusi

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>