Konkurso „Nerūkanti klasė 2014“ finalas (nuotraukos)

Šiaulių rajono švietimo centras, įgyvendindamas Šiaulių rajono savivaldybės administracijos visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuotą projektą „Nerūkanti klasė 2014“, gruodžio 15d. Kuršėnų Pavenčių mokykloje organizavo konkurso „Nerūkanti klasė 2014“ finalinį etapą.

Konkurso tikslas suteikti mokiniams žinių, formuojant neigiamas nuostatas rūkymo atžvilgiu, suteikti galimybę aktyviai ir prasmingai leisti laiką, įsitraukti į kūrybinę bei sportinę veiklą, padėti rūkantiems mokiniams mesti rūkyti ir sveikiau gyventi, o nerūkantiems – nepradėti rūkyti. Šio konkurso esmė siekti, kad rūkymas taptų nemadingas ir netoleruotinas paauglių tarpe ne draudimais ar gąsdinimais, o įdomiomis ir teigiamai motyvuojančiomis priemonėmis.

Konkurse iš viso dalyvavo 76 aštuntokai iš Kuršėnų Pavenčių mokyklos, Meškuičių gimnazijos ir Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos. Pirmuose etapuose, kurie vyko lapkričio 26d. moksleiviai varžėsi sportinėse rungtyse ir dalyvavo žinių konkurse, kurio metu buvo tikrinamos jų žinios apie rūkymo žalą, prevenciją ir kt. Po pirmųjų dviejų etapų nedidele persvara pirmavo Meškuičių gimnazijos aštuntokai. Finale kiekviena klasė turėjo prisistatyti, komisija buvo nustebinta išradingais prisistatymais.

Kuršėnų Pavenčių mokyklos aštuntokai repavo apie tai kodėl jų klasė nerūko ir nerūkys, Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos aštuntokai stebino muzikiniais sugebėjimais, patys grojo ir dainavo, Meškuičių gimnazija perdainavo visiems žinomą dainą apie rūkymo žalą. Antroji finalinė užduotis buvo pabaigti sakinius, visos komandos su šia užduotimi susitvarkė puikiai. Na ir trečioji užduotis konkurso tematika atitinkantis mini spektaklis, kiekvienos mokyklos atstovai stebino išradingumu ir kūrybiškumu. Kuršėnų Pavenčių mokykla konkurso tematiką atskleidė pasitelkdami šešėlių teatrą, Kuršėnų Stasio Anglickio mokykla nerūkyti skatino per šokį, o Meškuičių gimnazija pasitelkė visiems gerai žinomą pasaka „Vištytė ir gaidelis“ ir parodė kodėl verta nerūkyti.

Komisijai teko nelengva užduotis išrinkti nugalėtojus ir juos apdovanoti, kadangi konkurse dalyvavo trys mokyklos niekas neliko be dovanų, visi buvo apdovanoti prizais, kurie įsteigti gavus finansavimą iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos. Susumavus trijų etapų rezultatus trečią vietą laimėjo ir kvietimą visai klasei žaisti boulingą gavo Kuršėnų Stasio Anglickio mokykla, antrą vietą užėmė ir apsilankymą visai klasei į Impuls sporto ir sveikatingumo klubą laimėjo Meškuičių gimnazija, o konkurso „Nerūkanti klasė 2014“ nugalėtojais tapo ir 1000Lt. vertės čekį edukacinei kelionei laimėjo Kuršėnų Pavenčių mokykla.

Prizus ir padėkas įteikė konkurso komisija: Šiaulių r. švietimo centro metodininkė darbui su jaunimu Dovilė Navickaitė, Šiaulių r. švietimo centro metodininkė Lina Kasparienė, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus specialistė Aida Tarasevičienė ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistė Aušra Sirtautienė.

Už pagalbą organizuojant konkursą dėkojame Šiaulių r. savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistei Elenai Leparskienei.

Organizatoriai:
Šiaulių r. švietimo centras

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>