Nuo kada mūsų gražioji upė Venta pervardinta Vadaksčio vardu?!

Nuo kada mūsų gražioji upė Venta pervardinta Vadaksčio vardu?!

Nuo seno ir lietuviai ir latviai šią upę vadina Venta. Taip yra ir mūsų žemėlapiuose. Bet su šeima susirūpinome kodėl Venta pakeista į Vadakstį Google žemėlapiuose ir visam pasauliui pristatoma kaip Vadaksčio upė?! o ir Latvijos miestas Ventspilis kilęs nuo žodžio Venta – Ventos pilis.. Štai keletas įrodymų iš Instagram ir Google Maps.

Dėkojame skaitytojui Domantui už žinutę. www.kursenai.lt pranešė apie problemą Google Inc. kompanijai ir tikisi gauti atsakymą greitu laiku.

0 thoughts on “Nuo kada mūsų gražioji upė Venta pervardinta Vadaksčio vardu?!

  • Braškių Uogienė. says:

    Straipsnių rašymas šioje svetainėje tikrai nieko nepakeis, Google darbuotojai čia nesilanko. :D Praneškite apie šią problemą asmeniškai bugreport formoje, google maps terpėje :) Ir šiaip nereikia tiek isterijų. Žemėlapių sistemos veikia perstumiamųjų arba įterpiamųjų duomenų principu bei turi multilokacinį rinkinį, todėl dėl kasdien keičiamų, šalinamų ar pridedamų naujų įrašų ir atsirado ši problema, niekas specialiai nepevardino.

    • Tai kuršėniškių nuomonės skyrelis, žmogus pastebėjo problemą, ją išsakė, mes savo ruožtu reportinom problemą google. Visi laimingi, visi patenkinti :) kur čia isterijas matai?

  • Braškių Uogienė. says:

    Tik pastebėjimas, kad dėl tokio sisteminio bugo reiškiamasi viešai. Sakyčiau reportink ir viskas, o tada jau skelk čia jei niekas tų bugų netaiso. Na bet tai irgi tik mano nuomonė.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>