Vyksta diskusijos dėl Kuršėnų ligoninės pertvarkos

Jau keleri metai vyksta diskusijos, svarstoma – kokia Kuršėnų ligoninės ateitis? Dar Respublikinei Šiaulių ligoninei vadovaujant direktoriui Petrui Simavičiui, buvo siūlymų Kuršėnų ligoninę perduoti Respublikinei Šiaulių ligoninei ir Kuršėnuose palikti tik dienos centrą ir slaugą.

Dabar, kai baigiasi ligoninės licenzijos galiojimo terminas būtina apsispręsti. Todėl Šiau­lių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos Svei­ka­tos ir so­cia­li­nių rei­ka­lų ko­mi­te­tas iš­va­žiuo­ja­maja­me po­sė­dy­je Kur­šė­nų li­go­ni­nė­je ta­rė­si, koks ga­li bū­ti Kur­šė­nų li­go­ni­nės li­ki­mas.

Susitikti su Šiaulių rajono savivaldybės vadovais ir ligoninės personalu atvyko LR Sveikatos apsaugos minsterijos ir Teritorinės Šiaulių ligonių kasos vadovai. Žmonės sunerimę, ligoninės personalu ža­da­ma pa­si­rū­pin­ti, o kas bus, jei neliks ligoninės?

Ne­se­niai pra­dė­ju­si dirb­ti li­go­ni­nės va­do­vė Re­na­ta No­rei­kai­tė ge­ro­kai su­ma­ži­no li­go­ni­nės sko­las, bet jų dar li­kę.

„Jei­gu priim­si­me spren­di­mą, kad Kur­šė­nuo­se bū­tų slau­gos li­go­ni­nė, ti­ki­mės iš mi­nis­te­ri­jos gau­ti fi­nan­sa­vi­mą“, – susitikime su Svei­ka­tos apsaugos mi­nist­ru Au­re­li­ju­mi Ve­ry­ga sa­kė ra­jo­no savivaldybės me­ras A. Be­za­ras. Net ir stei­giant tik slau­gos pa­slau­gas tei­kian­čią įstai­gą rei­kė­tų ne­ma­žų re­mon­tų, kad pa­sta­tas bū­tų pri­tai­ky­tas.

Ministras Aurelijus Veryga pažymėjo, jog Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­ja kelia rei­ka­la­vi­mus li­go­ni­nėms, kad jos atitiktų šiuolaikines medicinos paslaugų įstaigas. Mažosios ligoninės su mažėjančiu ligonių skaičiumi negali būti aprūpintos brangia technika, turėti modernias laboratorijas, todėl kokybiškas medicinines paslaugos yra teikiamos didžiosiose respublikinėse ligoninėse. Kuršėniškiams arti Šiauliai, tad ligoniai yra vežami ir bus vežami į Šiaulių respublikinę ligoninę. O Kuršėnų ligoninė galėtu teikti slaugos paslaugas ir turėti dienos medicininį centrą.

LR Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė supranta situacijos dėl Kuršėnų ligoninės svarbą, todėl reikia visiems kartu priimti sprendimus. Kuršėnai negali likti be gydymo įstaigos.

Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktorius Remigijus Mažeika pritarė ministro nuomonei ir  pasiūlė į ligoninės ateitį žiūrėti strategiškai.

Susitikime su Sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga medikai išsakė nemažai problemų dėl ligonių dokumentacijos perteklinio pildymo, darbo sąlygų ir mažų atlyginimų.

Ministras Aurelijus Veryga patikino, jog dedamos pastangos, kad visi gydytojai privalėtų pildyti dokumentaciją kompiuteriu, taip pat bus išrašomi elektroniniai vaistų receptai. Informacinės sistemos įdiegimas į sveikatos apsaugą leis taupyti darbo laiką, užtikrinti nepertraukiamą ir nuolatinę sveikatos priežiūrą visiems, gerinti sveikatos priežiūrą ir gydymo kokybę, mažinti gydymo klaidų skaičių, remti saugią, autorizuotą prieigą prie pacientų sveikatos būklę apibūdinančių dokumentų bet kuriuo laiku, bet kurioje vietoje, pacientams ir gyventojams sudaryti sąlygas judėti, užtikrinti, kad aukštos kokybės sveikatos priežiūros paslaugos būtų prieinamos bet kurioje Europos šalyje.

Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras patikino, kad bus sudaryta komisija, kuri pateiks pasiūlymus apie Kuršėnų ligoninės reorganizaciją.

Per tris mėnesius tikimasi padaryti galutinius sprendimus dėl Kuršėnų ligoninės.

Šiaulių rajono savivaldybės inf.

Nuotraukos Z. Ripinskio

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>