Savaitė be patyčių Drąsučiuose (nuotraukos)

Šiandien, Kovo 20 dieną drąsutiškiai šventė ne tik Pasaulinę Žemės dieną, bet ir turėjo renginį „Gerų darbų pamokėlė“, skirtą savaitei be patyčių. Drąsučių bibliotekininkė Asta Urbelienė ir Drąsučių filialo direktorė Inga Jonuškienė susirinkusiems vaikams pasakojo apie gerumo reikšmę, skaitė ištraukas iš kūrinių, juos analizavo. Vaikai teigė, kad gerumas – tai savybė būdinga tik geram žmogui, kuris gyvena gražiuoju ir nesipyksta.

Kiekvienas vaikas mintyse galvojo, ką šiandien gero padarė namuose, mokykloje, ar neįžeidė ko nors, ar nesityčiojo. Vaikai patys pasiūlė surašyti „Gero vaiko taisykles“. Jų buvo pačių įvairiausių išrinkome pačias pagrindines ir surašėme ant lapo: padėti nelaimėje, nesityčioti iš kitų vaikų, būti mandagiam, būti paslaugiam, gerai elgtis su draugais, mama, mokytoja. Drąsučių filialo direktorė Inga Jonuškienė vaikų paprašė, kad vaikai savo gyvenime elgtųsi pagal surašytas taisykles, nes tada jiems bus lengviau ir geriau gyventi.

Labai maloniai likome nustebintos su bibliotekininke, kad vaikai supranta, kad negalima tyčiotis vieniems iš kitų, kad vaikai yra labai jautrūs. Visi renginyje dalyvavę dalyviai suprato, kad geras žmogus yra visų laukiamas, mylimas ir mėgiamas. Bibliotekai buvo padovanotas „Gerumo skėtis“, kuris buvo labai jau paprastas. Jau renginio metu buvo nuspręsta, kad skėtį reikia papuošti. Kadangi už lango pavasaris, nors ir labai šaltas, skėtį puošėme pavasarinėmis gėlytėmis. Vaikai išeidami pro duris pasakė: -Nuo šiol mes pasistengsime būti geresni, nesityčiosime, nesimušime, kad „Gerumo skėtis“ pražystų su dar daugiau pavasarinių gėlių.

Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros centro
Drąsučių filialo direktorė
Inga Jonuškienė

Savaitė be patyčių Drąsučiuose (nuotraukos)” komentarai:

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>