Kuršėnuose išrinktos gražiausios 2013m. vaikų knygos (nuotraukos)

Kuršėnų V.Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje baigėsi renginiai, skirti Metų knygos rinkimams. Paskutinis renginys-balsavimas vyko Vaikų globos  namų salėje. Susirinkę bibliotekos skaitytojai iš trijų kolektyvų turėjo gražią misiją – išrinkti gražiausią 2013 m. lietuvių autoriaus knygą.

Visi kolektyvai jau buvo susipažinę su visomis Metų knygos rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis  ir jas perskaitę. O labiausiai patikusią pristatė susirinkusiems.

Šių namų šeimininkams -vaikų globos namų auklėtiniams labiausiai patiko A.Šimkaus nuotaikingų eilėraščių knyga „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės“. Penkios mergaitės apsirengusios pagrindinės veikėjos „bobulytės“ rūbais suvaidino kelis vaizdelius iš šios knygos ir akomponuojant muzikos mokytojai Rasmai Veličkienei sudainavo „Bobulišką“ dainelę. Visiems nepaprastai patiko. Tačiau balsuoti už šią knygą, pasitarę su bibliotekininke Danute Dauniene, nutarė tik 9 šio kolektyvo vaikai.

Didelio susidomėjimo susilaukė I.Vizbaraitės „Karžygiuko istorija“. S. Anglickio mokyklos 1b klasės moksleiviams (mokytoja Danguolė Petrulienė) ji taip patiko, kad savo piešiniuose jie pavaizdavo pagrindinius šios knygos veikėjus ir juos pristatė. Apie knygos veikėją kamanę atliko dainelę „Bitė ritė“. 17 šios klasės moksleivių ir prabalsavo už „Karžygiuko istoriją“.

Pavenčių mokyklos bendrabučio moksleiviai (mokytoja Rasa Poškienė) taip pat susižavėję šia knyga, pridarę gražių šios knygos personažų, vaizdžiai pasakojo apie jų nuotykius. 10 šio kolektyvo narių taip pat balsavo už autorės I.Vizbaraitės  sukurtą „Karžygiuko istoriją“.

Renginys vyko labai gražioje aplinkoje – naujai renovuotoje salėje. O kad balsavimas vyktų teisingai, renginį stebėjo „rimta komisija“. Tai šių namų šeimininkai: direktorius Feliksas Rudzinskas ir jo pavaduotoja Nijolė Bilevičienė.

Po balsavimo vyko viktorina „Karžygiuko“ prizui laimėti. Vaikų lit . skyriaus vedėjai J.Spulginienei perskaičius ištrauką, dalyviams reikėjo pasakyti iš kurios penketuko knygos citata. Pasibaigus renginiui visi vaišinosi „bobulytės“ keptu pyragu ,saldumynais , vaisiais.

Vaikų lit. skyriaus vedėja J. Spulginienė

Kuršėnuose išrinktos gražiausios 2013m. vaikų knygos (nuotraukos)” komentarai:

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>