Tradicinėje vaikų knygos šventėje – knygų lietus (nuotraukos)

Į tradicinę Vaikų  knygos šventę V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus sukviesti  skaitytojai, jų mokytojai, tėveliai ir seneliai buvo sužavėti  šventės rėmėjos Lietuvos Respublikos Seimo narės Rimos Baškienės  dovanomis. Kultūros centro  diskotekų salė buvo pilna ne tik žmonių, bet ir knygų. Kiekvienas dalyvis, po renginio galėjo išsinešti Kuršėnų metų žmogaus Ramūno Karbauskio iniciatyva išleistų naujų vaikiškų knygelių.

Išrinkti geriausi 2013 metų Vaikų bibliotekos skaitytojai vaikai iš rėmėjos dovanų gavo po visą maišelį vertingų enciklopedinio pobūdžio knygų. Jais tapo Urtė Kiriliauskaitė – 4a kl. – Pavenčių mokykla, Ugnė Juciūtė – 3c kl., Rokas Geležinis – 2a kl. ir Ignas Jagminas – 3b kl. – St.Anglickio mokykla.

Nepaprastas džiaugsmas matyti tėvelius, senelius atvedantį savo atžalą į biblioteką ir skatinantį skaityti nuo mažens. Tokios šeimos Kuršėnuose neliko nepastebėtos. Daugybę knygelių  iš bibliotekos praėjusiais metais savo dukrelėms Gabijai ir Austėjai nešėsi Egidijus Šilinskis, tuo pačiu rasdavo ką paskaityti ir sau.

Nepaprastai rūpestinga mama Zita Maižvilienė, nors gyvena kaime, ūkiškai, bet net vasarą randa laiko atvykti į biblioteką knygų dukrai Eglei ir sūnui Ovidijui.

Labai rūpinasi savo dukrų Mėtos ir Karolinos skaitymu Renata ir Audrius Balinskai: atveža jas į biblioteką, padeda išsirinkti, aptaria ką skaitė, patys yra nupirkę daug knygų, mažajai Mėtai skaito vakarais prieš miegą.

Labai šauni močiutė Sigutė Jovaišienė yra šių dienų „knygnešė“. Ji neša knygutes dviem savo anūkams trečiokams Airidui ir Alanui, stebi kad jos būtų perskaitytos.

Skaitančios šeimos iš Rimos Baškienės dovanų gavo visą komplektą, kuriame buvo ir  suaugusiems ir vaikams skirtų knygų.

2013 metais rugpjūčio – spalio mėnesiais Šiaulių rajono savivaldybės Viešoji biblioteka buvo paskelbusi rajono „Skaitančių šeimų“ konkursą. Daugiausia knygų per šį  laikotarpį perskaitė vėlgi Urtė Kiriliauskaitė, kurią į biblioteką atveža tėvelis Jonas Kirkliauskas, aktyvus Vytauto Vitkausko bibliotekos skaitytojas. Jiems atiteko skėtis su rajono Viešosios bibliotekos logotipu.

Už nuoširdų bendradarbiavimą, dėmesį ir pagalbą Šiaulių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorės Ingridos Klupšaitės padėkos skirtos mokytojoms Ligitai  Urbutienei, Birutei Juknienei , direktorės pavaduotojai pradiniam ugdymui Aušrai Rudminienei. Bibliotekos direktorės padėka įteikta šventės geradarei,  Seimo narei Rimai Baškienei.

Devintus metus Vaikų  šventę remianti ir pati dalyvaujanti  Rima Baškienė šiemet dovanojo skaitantiems kuršėniškiams dar vieną  staigmeną – Naisių vasaros teatro aktorių pasirodymą. Vaikai ir suaugę buvo sužavėti aktorių Orintos Jazdauskaitės, Valdo Vaitiškio, Arūno Jokubausko dainomis ir pašmaikštavimais. O dviejų vaikiškų knygučių autorė, aktorė  ir režisierė Vaida Kavaliauskaitė dainavo su visais aktoriais, papasakojo apie savo knygelių gimimą.

Renginį pradėjo ir Airijos  tarptautinės Vaikų knygos tarybos  kreipimąsi į viso pasaulio vaikus perskaitė S. Anglickio mokyklos antrokės (mokytoja Birutė Juknienė): Austė, Livija, Paula ir Rasa.

Mokytoja Danguolė Petrulienė tradiciškai pasveikino ir padėkojo bibliotekos darbuotojoms už triūsą ir iniciatyvą.

Džiaugdamiesi dovanomis, bendravimo malonumais, laukdami 10 – osios šventės nuotaikingai skirstėsi svečiai, mažieji skaitytojai.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja
J. Spulginienė

0 thoughts on “Tradicinėje vaikų knygos šventėje – knygų lietus (nuotraukos)

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>