Šiaulių krašto taurė po baudinių serijos atiteko Kuršėnų „Ventai“

Tai buvo gera repeticija prieš II-os lygos startą abejoms komandoms, kurios kovas pradės jau ateinantį šeštadienį.

Visos rungtynės vyko apylygiai, kaip ir būna finale. Kiek ilgiau kamuolį kontroliavo šiauliečiai, bet Kuršėnų komanda dažnai rengė greitas kontratakas. Įpusėjus kėliniui viena iš kontratakų virto įvarčiu. Po komandos draugo perdavimo į tuščius vartus kamuolį nukreipė Modestas Venckus.

Visgi rezultatas kuršėniškių naudai laikėsi neilgai. Iki kėlinio pabaigos varžovai sugebėjo išlyginti rezultatą.

Antrajame kėlinyje „Venta“ žaidė pavėjui, todėl šiauliečiams gamta trukdė kiek ilgiau išlaikyti kamuolį bei atakuoti Kuršėnų komandos vartus.

Kėlinio viduryje šiauliečiai „į darbą“ paleido rankas. Donatas Kavolis siekdamas aukšto kamuolio atsitrenkė į varžovų vartininką, teisėjas užfiksavo pražangą, bet varžovai po to dar ir akivaizdžiai pastūmė iš nugaros Kuršėnų žaidėją, teisėjas pagailėjo „Juventos-99“ žaidėjo, bet netrukus kitoje aikštės pusėje M. Dėlkus abejomis rankomis suėmė Modesto Venckaus veidą. Šį kartą teisėjas ištraukė raudoną kortelę ir išvarė šiaulietį iš aikštės. Po šio epizodo mūsų žaidėjai tapo „medžiojami“. Nebespėdami paskui mūsiškius šiauliečiai tiesiog labai grubiai prasižengdavo, o dažniausiai net tyčia žaidė gynyboje ne stengdamiesi išmušti kamuolį, o kirsdami žmogų. Daugiausiai smūgiu į kojas teko Kristijonui Gedgaudui, kurį ypatingai sunkiai sekėsi stabdyti varžovams.

Varžovai žaisdami grubiai sėkmingai apsigynė nuo „Ventos“ atakų, tad taurės likimas sprendėsi 11 metrų baudinių serijoje.

Pirmus tris baudinius realizavo Artūras Ankudinovas, Donatas Kavolis ir Edvinas Mociejūnas, o vieną varžovo smūgį kuršėniškių vartininkas Airidas Jocas atmušė.

Ketvirtasis baudinys tikslo nepasiekė, Ričardas Stankus mušė aukštai virš vartų. Penktą baudinį realizavo Alvydas Rudžinskas, o paskutinį Kristijonas Gedgaudas.

Lemiamas varžovo smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą.

Po sunkių pusfinalio ir finalo rungtynių, taurė atiteko Kuršėnų komandai, kuri šiame turnyre pelnė 9 įvarčius, o į savus vartus praleido tik 2.

Balandžio 24 dieną, šeštadienį, 16 valandą Kuršėnų „VENTA“ pradės kovas LFF II-os lygos Vakarų zonos pirmenybėse.

Pirmosios rungtynės Salantuose su „Salanto“ ekipa, kuri šiame sezone tapo Kretingos „Minijos“ dubleriais.

FK „Venta“ inf.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>