Prasidėjo 2011-2012 metų Šiaulių rajono vyrų mėgėjų krepšinio lygos pirmenybės

Ketvirtajame lygos sezone startavo rekordinis dalyvių skaičius, paraiškas žaisti pirmenybėse pateikė net keturiolika komandų, tad šiek tiek pasikeitė ir varžybų formatas. Komandos suskirstytos į dvi grupes – Kuršėnų bei likusių Šiaulių rajono komandų (Meškuičiai, Kairiai, Gruzdžiai, Bubiai, Noreikiai, Kužiai, Ginkūnai) pogrupį.

Šią savaitę įvyko šeši susitikimai, kuriuose netrūko efektingų epizodų, nežaidė Kuršėnų „Senukų“ bei Ginkūnų „Ginkūnų“ ekipos, kurios sezoną pradės jau artimiausiame ture.

Debiutantų dvikova

Pirmoje šio sezono dvikovoje susitiko ŠRVMKL debiutantai – Meškuičių „Meškuičiai“ bei Kairių „Kairiai“. Galbūt dėl patirties stokos, gal dėl nežinojimo sekretoriatas neteisingai užpildė žaidėjų statistiką, tad visų krepšininkų grafose I ture įrašyti nuliai.

Jau nuo pat pirmųjų minučių aikštėje užvirė nuožmi kova. Pirmus du kėlinius abi komandos kovėsi tarsi rungtyniautų finale ir išėjo ilsėtis esant rezultatui 37:38, kairiškių naudai. Antroje rungtynių pusėje meškuitiškiai susikaupė ir perlaužė rungtynių eigą į savo pusę. Šeimininkai rungtynes laimėjo rezultatu 84:72.

„Meškuičių“ komandos vadovas Linas Lileikis džiaugėsi komandos pergale ir akcentavo namų aikštės pranašumą „Beveik visos komandos iškovojo pirmąsias pergales savo namų aikštėje, ji padėjo ir mums įveikti debiutinį jaudulį. Žinote, savas palaikymas, savo aikštė, savi žmonės“.

Paklaustas apie sezono planus, meškuitiškis kalbėjo trumpai ir optimistiškai „Pirmieji metai mūsų komandai. Nors esame naujokai, tikimės, eisime iki medalių“.

Tuo tarpu „Kairių“ komandos treneris Gintaras Fokas analizavo pralaimėjimo priežastis „Komanda naujai sukurta, tad debiutavome lygoje su didelėmis viltimis, tačiau rungtynėse išryškėjo klaidos, kurias reikia taisyti. Pirmuosius du kėlinukus vyko kova taškas į tašką, tačiau antroje varžybų pusėje kelis kartus grubiai suklydome, kuo varžovai pasinaudojo. Tai ir nulėmė varžybų galutinį rezultatą“.

„Suprantame, kad pirmosios varžybos visada labai svarbios startui, bet pernelyg nenusimenam dėl pralaimėjimo. Tiesiog žinome, kad nuleisti rankų negalima. Komanda tikrai nusiteikusi kovoti ir atiduoti visą save, tad kovosime kiekvienose rungtynėse,“ – reziumavo komandos vadovas.

Saldus revanšas

Bene įdomiausios rungtynės vyko Gruzdžiuose, kur susitiko vietos „Gruzdžiai“ bei Bubių „Bubių“. Šeimininkai užanty nešiojosi nuoskaudą iš pernai metų, kuomet Bubių krepšininkai sudaužė gruzdžiškius rezultatu 100:76.

Nors pirmajame kėlinyje šeimininkai nerado priešnuodžių varžovų puolimui ir pralaimėjo kėlinuką rezultatu 16:25, likusį rungtynių laiką kantriai taškas po taško tirpdė skirtumą ir išsiveržė į priekį. Galutinis rezultatas 81:74 Gruzdžių naudai.

Į vienus vartus

Šimtas taškų ne problema. Kužių „Kužiai“ antrą sezoną iš eilės prieš tą pačią ekipą įrodinėja, kad surinkti šimtą taškų yra juokas. Kužiškiai namie priėmė Noreikių ekipą ir įveikė juos rezultatu 111:64. Visas rungtynes nuosekliai didinę skirtumą, šeimininkai paskutiniajame tiesiog nokautavo varžovus, per kėlinį pelnydami net 40 taškų.

Nežiba. Pernai iškovojęs vieną pergalę (neskaitant įskaitytos pergalės prieš Dirvonėnus, kurie neatvyko), šiemet Daugėlių „Flamingas“ irgi nežiba. Pirmąjį kėlinuką gavę šlapiu skuduru per veidą ir pasiekę lygos antirekordą, kai per ketvirtį nesugebėjo pelnyti nei taško, daugėliškiai šiek tiek atsibudo antrajame ir trečiajame kėliniuose kuomet šiek tiek aplygino rezultatą. Tačiau tai buvo viskas, ką sugebėjo „Flamingas“ parodyti. Ketvirtajame kėlinyje „Kristalo“ veteranai nusprendė nebejuokauti ir parodė svečiams duris rezultatu 79:62.

Pamokos. Raudėnuose vykusiose rungtynėse „Diringos“ vyrai priėmė turnyro debiutantus – „Cerera LT“ jaunimą. Kuršėnų jaunimėlis nesusitvarkė su debiutiniu jauduliu ir pralaimėjo rungtynes rezultatu 45:87.

Dar vienas debiutas. Lygoje debiutavo dar viena jaunųjų krepšininkų komanda Kuršėnų SM-96, kuriuos egzaminavo Lauryno Ivinskio gimnazijos sporto klubas „Savi“. Jaunuoliams egzaminas pasirodė per sunkus ir jo neišlaikė. Gimnazistai nepasigailėjo debiutantų ir sutriuškino juos rezultatu 116:47.

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše į priekį išsiveržė kužiškis Mantas Jankaitas su 38 taškais, gimnazistas Julius Ščipokas pelnęs 32 taškus, liko antroje vietoje. Trečioje vietoje atsidūrė Marius Šimkus su 29 taškais.

Rezultatai:

Meškuičių „Meškuičiai“ – Kairių „Kairiai“  84:72
(I-15:14, II-22:24, III-24:18, IV-23:16)

Gruzdžių „Gruzdžiai“ – Bubių „Bubiai“  81:74
(I-16:24, II-21:18, III-22:16, IV-22:16)
Nedas Palubinskis – 24 Marius Šimkus – 29
Karolis Jasotis – 22      Ramūnas Baliutavičius – 13

Kuršėnų „Kristalas-Autobaltika“ – Daugėlių „Flamingas“ 79:62
(I-23:0, II-17:23, III-20:21, IV-29:16)
Laimonas Šiūšė – 26                           Laimonas Gustys – 14
Kazimieras Šleževičius – 14                 Aurimas Žiauberys – 12

Kužių „Kužiai“ – Noreikių „Noreikiai“  111:64
(I-22:13, II-19:17, III-30:17, IV-40:17)
Mantas Jankaitis – 38    Vytautas Lionas – 18
Andrius Liutkus – 22     Vytautas Žurauskas – 17

Kuršėnų „Diringa“ – SK „Cerera Lt“  87:45
(I-29:9, II-14:11, III-20:8, IV-24:17)
Donatas Skerstonas – 17  Mantas Rimkus – 15
Juozas Staponkus – 15     Lukas Ceizaris – 8

Kuršėnų SM-96 – Ivinskio gimnazijos SK „Savi“  47:116
(I-6:21, II-18:31, III-7:31, IV-16:33)
Edvinas Ožemblauskas – 22   Julius Ščipokas  – 32
Kristijonas Lotiukas – 9          Sigitas Perminas – 25

Turnyrinė lentelė po I turo.

Rezultatyviausi žaidėjai po I turo.

Darius Simavičius
kursenai.lt 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>