ŠRVMKL aštuntfinalyje – staigmenos (nuotraukos)

Praeitą savaitę Šiaulių rajono vyrų mėgėjų krepšinio lygoje įvyko aštuntfinalio atsakomieji mačai, po kurių paaiškėjo, kad prie Kužių „Kužių“ prisijungė dar 7 ekipos, kurios ketvirtfinalyje bandys patekti į finalinį ŠRVMKL ketvertą.

Po atsakomųjų rungtynių paaiškėjo, kad bene didžiausią staigmeną pateikė Noreikių „Noreikiai“ bei Ginkūnų „Ginkūnai“, kurie sunkiai reguliariajame sezone kapanodamiesi iš pralaimėjimų liūno, kiek netikėtai įveikė „Kristalo-Autobaltikos“ bei SK „Kuršėnų senukų“ ekipas. Intrigos netrūko ir Meškuičių „Meškuičių“ bei Raudėnų „Diringos“, „SM-1996“ ir „Verbūnų“ mače, tuo tarpu Bubių „Bubiai“ bei Gruzdžių „Gruzdžiai“ prieš savo priešininkus didelio vargo neturėjo. Įdomu ir tai, kad ŠRVMKL jubiliejinio penktojo sezono ketvirtfinaliuose pirmąkart nebus nei vienos Kuršėnų komandos, o iš Kuršėnų pogrupio liko tik vienintelė Raudėnų „Diringa“.

Viskas iš naujo

Dvejų rungtynių maratoną tarp Kuršėnų „Kristalo-Autobaltikos“ bei Noreikių „Noreikių“ ekipų, pelnytai galima vadinti turbūt viso ŠRVMKL aštuntfinalio vinimi, kurioje aistros virė netik aikštelėje, bet ir už jos ribų, o įtampos apogėjus buvo pasiektas atsakomojo mačo metu, kur paskutinę sekundę pataikę du baudos metimus, Noreikiai sudaužė visas prognozes ir pateko į ketvirtfinalį, taip išmesdami „Kristalą-Autobaltiką“ už laivo borto.

Jau pirmajame mače noreikiškiai namie nuo pirmų minučių įrodinėjo, kad visos prognozės yra niekinės, ir pergales reikia iškovoti darbais o ne žodžiais. Turėdami dvejų taškų deficitą po pirmojo kėlinuko, tiesiog iššovė antrajame, kuomet pelnė net 20 taškų be atsako (28:8) ir įgijo 18 taškų persvarą. Kiek aprimus aistroms po ilgosios pertraukos, „Kristalo“ veteranai bandė vytis varžovus, tačiau viskas ką jiems pavyko padaryti, tai sumažinti deficitą iki 12 taškų (77:65), tad dvikovai persikėlus į Kuršėnus, turėjo būti karšta.

Atsakomajame mače „Noreikių“ ekipa nuo pat pirmųjų minučių stengėsi išlaikyti sukauptą persvarą ir varžovų netik nepaleido į priekį, bet ir įgijo vieno taško persvarą, kurią iki ilgosios pertraukos dar ir padidino iki 5 (35:30), tad galėjo lengviau atsipūsti, visgi po ilgosios pertraukos grįžę „Kristalo-Autobaltikos“ vyrai susikaupė ir šturmavo noreikiškių vartus, kas jiems sėkmingai pavyko, rezultatą netik išlygino, bet ir įgijo 4 taškų persvarą, kurią lemiame ketvirtyje padidino iki 10 ir tik per metimą priartėjo prie pirmųjų rungtynių skirtumo, o kiek vėliau ir įgijo 15 taškų persvarą.

Likus 20 sekundžių „Kristalas-Autobaltika“ turėjo 12 taškų pranašumą, tačiau čia pat suklydo, o tuo pasinaudoję „Noreikių“ krepšininkai surengė ataką, kurioje varžovai prasižengė, o Julijaus Zauros rankos prie baudos metimų linijos nedrebėjo. +2 ir „Noreikiai“ sensancingai keliauja į ketvirtfinalį.

Verta paminėti, kad prie efektingos noreikiškių pergalės aštuntfinalyje itin prisidėjo į ekipą po traumų grįžę vieni lyderių, paskutinių baudos metimų herojus – Julijus Zaura, pelnęs vidutiniškai po 19,5 taško per abi rungtynes, taip pat Valdas Kiliokas sėkmingai užvedęs visus ekipos draugus kovai, tad ketvirtfinalyje jų  jau laukia Gruzdžių „Gruzdžiai“, su kuriais pasidalinta po pergalę, kas tikėtina, sustiprėjusiems Noreikiams bus papildomas stimulas kovoti dėl patekimo į finalinį ketvertą.

Tuo tarpu „Kristalo-Autobaltikos“ vyrai nenurimo ir po paskutinio mačo, padavę protestą, jų manymu, dėl neteisėtai mestų baudos metimų, kuriuos teisėjas skyrė po paskutinės pražangos, galimai užfiksuotos po laiko, tačiau protestas nebuvo patenkintas ir pergalė užskaityta Noreikių „Noreikių“ komandai.

Po pirmųjų rungtynių Noreikių „Noreikių“ vadovas Povilas Zaveckas akcentavo įtampą: „Rungtynės buvo labai įtemptos. Antrame kėlinuke „papuolėme į duobę“ ir „Kristalas“ išsiveržė į priekį 14 taškų persvara, bet baigiantis jam, atsigavome ir sušvelninome rezultatą iki 6 taškų. Po pertraukos labai gerai sužaidėme atkarpą ir jau mes įsiveržėme 14 taškų skirtumu, tad paskutiniame kėlinuke išlaikėme įgytą persvarą, nors momentais „Kristalas“ „kvėpavo mums į nugarą““.

„Apibendrinant rungtynes noriu pasakyti, kad mūsų pagrindiniai žaidėjai išsigydė traumas ir pavyko gerai nusiteikti rungtynėms. Norėčiau pažymėti visus startinio penketo žaidėjus: V. Kiliokas ir J. Zaura buvo komandos sielos ir puikiai dirbo gynyboje ir puolime, A. Palevičius dar neatsigavo po ligos, nebuvo labai rezultatyvus, bet  gynyboje žaidė užtikrintai; staigmeną geru ir rezultatyviu žaidimu pateikė V. Lionas, kritiškais momentais rezultatyviai sužaidė V. Užemeckis, negadino rungtynių ir kiti žaidėjai. Rungtynėmis esu labai patenkintas, bet tai  nieko nereiškia, nes mačas susideda iš dviejų rungtynių, o „Kristalas“ yra puiki komanda, tad viskas spręsis antrose rungtynėse. Mes kausimės  tik dėl pergalės, o kas gausis pamatysime“.

„Pabaigoje noriu pažymėti labai nekultūringą „Kristalo“ trenerio A. Alsio elgesį po rungtynių. Jis ne tik nesugebėjo paspausti ranką po rungtynių, bet ir svaidė įžeidžiančias replikas mūsų komandai, kaltino sporto salę ir t.t. Žmogus su tokiu mentalitetu neturėtų vadovauti tokiai gerai komandai“, – kalbėjo P. Zaveckas.

Po antrųjų rungtynių Povilas Zaveckas vėl pasidalijo įžvalgomis: „Antrosios rungtynės buvo taip pat įtemptos. Po dviejų kėlinių pirmavome 5 taškais. Tragiškai sužaidėme trečią kėlinuką, o ir ketvirtame neblizgėjome. Likus 2 minutėm jau atsilikinėjome 15 taškų, bet matėsi, kad „Kristalas“ atrodo nuvargęs ir mums pavyko  sušvelninti iki 12 taškų. Pabaiga buvo tokia: mes apsigynėme, liko 22 sekundės, žaidėme ataką iki galo, likus kelioms sekundėms metė J. Zaura, bet nepataikė, atkovojo kamuolį ir vėl metė, varžovai prasižengė. Teisėjai pasitarė ir nustatė, jog pražanga buvo dar nepasibaigus laikui ir skyrė du baudos metimus. J. Zaura įmetė abi baudas. Vėl reikia pažymėti gerą J. Zauros ir V. Kilioko žaidimą, gerai žaidė ir V. Lionas, tik gaila, kad per anksti išsibaudavo. Tačiau noris pažymėti, kad visi vyrai kovojo vyriškai“.

„Po rungtynių vėl teko išklausyti kvailų „Kristalo“ trenerio ir žaidėjų replikų. „Kristalas“ užprotestavo šias rungtynes. Iš pradžių apeliavo, jog nebuvo baudos, paskui, kad bauda buvo pasibaigus laikui. Apeliacinė komisija atmetė skundą. Be to, man paskambino „Kužių“ komandos žaidėjai ir sakė, jog yra nufilmavę šių rungtynių pabaigą ir teisėjai buvo tikrai teisūs. Tai tiek, nors emocijų užteks ilgam“, – šyptelėjo P. Zaveckas.

Tuo tarpu protestą padavusios „Kristalo-Autobaltikos“ ekipos vadovas Alvydas Alsys akcentavo paskutinį mačą, ir kad paskutiniai baudos metimai buvo metami po laiko: „Padavėme protestą, nes atsakomajame mače pražangą prieš „Noreikius“ antrasis teisėjas užfiksavo po laiko. Protesto ŠRVMKL vadovybė nepatenkino, nes Noreikių „Noreikiai“ atsisakė peržaisti mačą, o kartu nepatenkinimas buvo motyvuojamas tuo, kad mačo vyr. teisėjas buvo iš mūsų pusės, tačiau pražangą fiksavo ne jis, o antrasis teisėjas. Tiek komentarų šiais metais“, – trumpai išdėstė motyvus A. Alsys.

Kuršėnų „Kristalas-Autobaltika“ – Noreikių „Noreikiai“ 65:55
(I-16:17, II-14:18, III-14:5, IV-21:15)

Kuršėnų „Kristalas-Autobaltika“: Rolandas Orda – 23, Kazimieras Šleževičius – 16
Noreikių „Noreikiai“: Julijus Zaura – 19, Virginijus Užemeckis – 11

Kiti aštuntfinalio mačai

Vargo neturėjo. Bene mažiausiai intrigos ir didžiausio skirtumo sulaukė mačai tarp Bubių „Bubių“ bei Raudėnų „Reindžerių“, kuriuose bubiškiai didelio pasipriešinimo neturėjo.

Itin rezultatyviame pirmajame mače „Bubių“ ekipa svečiuose linksminosi puolime, pernelyg apie gynybą negalvodama, tad rungtynes laimėjo įspūdingu rezultatu: 135:92, o 92 taškus įmetę „Reindžeriai“ pasiekė savo komandos rezultatyvumo rekordą, iki tol daugiausiai įmetę – 87 taškus „Flamingo“ komandai.

Prieš antrąjį mačą Bubių vyrus už atmestiną požiūrį į gynybą tikriausiai gerokai paauklėjo komandos vadovė Liveta Stankutė, nes atsakomosiose rungtynėse bubiškiai jau rimtai žiūrėjo į procesą ir rungtynes laimėjo 68 taškų skirtumu – 118:50.

+105 ir Bubių „Bubiai“ keliauja į ketvirtfinalį, kur susitiks su gerai pažįstamais ir sensaciją pateikusiais Ginkūnų „Ginkūnais“, tuo tarpu „Reindžeriai“, nuriję karčią sezono piliulę, sezoną baigia ir stebės rungtynes jau iš sirgalių ložės.

Bubių „Bubiai“ – Raudėnų „Reindžeriai“ 118:50
(I-29:14, II-20:13, III-38:8, IV-31:15)

Bubių „Bubiai“: Artūras Petkus – 21, Žilvinas Černa – 18
Raudėnų „Reindžeriai“: Jordanas Žalneravičius – 16, Armandas Glodenis – 10, Kazimieras Lubys – 10

Itin rezultatyviame Gruzdžių „Gruzdžių“ ir Kuršėnų „Cereros LT“ mače nugalėtojas buvo aiškus jau po pirmojo mačo, kuriame Gruzdžiai svečiuose įveikė kuršėniškius 23 taškų persvara. Nors dauguma besidominčių ŠRVMKL diskutavo, kad gruzdžiškiai turės vargo namuose prieš jaunuosius „astronautus“, tačiau taip nemanė šeimininkai, kurie jau pirmajame kėlinuke parodė, kas čia vadas ir įgijo 20 taškų pranašumą, taip praktiškai palaidodami bet kokias kuršėniškių viltis kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias, o kuršėniškiams nepadėjo ne 31 Juliaus Ščipoko taškas, ką puikiai atsvėrė gruzdžiškio Tomo Buivydo 29 taškai.

Galutinis rezultatas 109:76, bendras +56 ir „Gruzdžiai“ keliauja į ketvirtfinalį, kur bandys trečią kartą šiame sezone įveikti sustiprėjusius bei didžiausią sensaciją aštuntfinalyje pateikusius Noreikių „Noreikius“.

Gruzdžių „Gruzdžiai“ – Kuršėnų „Cerera LT“ 109:76
(I-30:10, II-24:24, III-28:27, IV-27:15)

Gruzdžių „Gruzdžiai“: Tomas Buivydas – 29, Karolis Jasotis – 14
Kuršėnų „Cerera LT“: Julius Ščipokas – 31, Gražvydas Mockus – 15

Didelės intrigos, priešingai nei buvo prognozuota, dvikovoje tarp SK „Kairių“ ir Daugėlių „Flamingo“ nebuvo. Jau pirmajame mače, svečiuose žaidę kairiškiai sugebėjo susikrauti sau 11 taškų kraitį (85:74), tad atsakomasias rungtynes namuose jie pradėjo atsipalaidavę, už ką vos nebuvo nubausti.

Jau pirmajame kėlinuke daugėliškiai vedami savo didžiausio kario Mindaugo Daukšo, įgijo 7 taškų persvarą (18:11), kurią iki ilgosios pertraukos šeimininkai kiek aptirpdė (33:38), bet jaustis ramūs turėdami tik 6 taškų pranašumą aštuntfinalio dvikovose negalėjo.

Visgi po ilgosios pertraukos grįžę į aikštę SK „Kairiai“ solidžiai sužaidė apkarpą ir rezultatą netik išlygino, bet ir persvėrė savo naudai, o praradę žaidimo kontrolę Daugėlių vyrai nuleido galutinai rankas ir pergalę šventė kairiškiai, kurie iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį ir jame susikaus su kol kas buksuojančia Raudėnų „Diringa“, tuo tarpu Daugėlių „Flamingui“ sezonas baigtas.

SK „Kairiai“ – Daugėlių „Flamingas“  87:68
(I-11:18, II-22:20, III-25:14, IV-29:16)

SK „Kairiai“: Mindaugas Jokūbauskas – 21, Aivaras Vasiliauskas – 16
Daugėlių „Flamingas“: Mindaugas Daukšas – 20, Tadas Daukšas – 12

Puikią odisėją tęsia turnyro debiutantai Verbūnų „Verbūnai“, kurie antrose rungtynėse neturėjo tiek vargo, kiek teko paprakaituoti pirmajame mače savo tvirtovėje (88:75).

Jau nuo pirmųjų minučių griebę jautį už ragų atsakomosiose rungtynėse jaunųjų kuršėniškių tvirtovėje, Verbūnų krepšininkai įgijo 6 taškų persvarą, o po dvejų kėlinukų jau turėjo 11 taškų pranašumą, kas reiškia, jo bendrame rezultate skirtumas 24 taškai, tad po ilgosios pertraukos kuršėniškiai nuleido rankas, ir pergalę, o taip pat ir kelialapį iškovojo „Verbūnų“ ekipa, kuri keliauja į ketvirtfinalį, kur bandys sukurti sensaciją prieš Kužių „Kužių“ krepšininkus, tuo tarpu Kuršėnų SM-1996 sezonas baigtas.

SM-1996 aštuntfinalio serijoje turėjo aiškų lyderį, Edviną Ožemblauską, kuris pirmose rungtynėse įmetė net 34 taškus, o antrose 18, tačiau komandai pritrūko kitų krepšininkų indėlio, kai tuo tarpu „Verbūnų“ ekipoje abejose rungtynėse atsiskleisdavo vis kitas krepšininkas, o komandinis žaidimas nutiesė tiesų kelią pergalės link.

Kuršėnų SM-1996 –Verbūnų „Verbūnai“  56:77
(I-13:19, II-13:18, III-12:19, IV-18:21)

Kuršėnų SM-1996: Edvinas Ožemblauskas – 18, Kristijonas Lotiukas – 11
Verbūnų „Verbūnai“: Algirdas Vozgirdas – 25, Jonas Rimkus – 18

Neįtikėtiną pergalę, paneigę visas prognozes, iškovojo Ginkūnų „Ginkūnai“, kurie įveikė poros favoritus SK „Kuršėnų senukus“ abu kartus, sudaužę į šipulius visas prognozes.

Jau pirmajame mače Ginkūnuose, po itin atkaklios kovos įveikę varžovus 82:78, ginkūniškiai parodė, kad atkrintamosiose vietos ir pergalės tampa nesvarbu, viskas prasideda iš naujo, tad atsakomosiose rungtynėse visi tikėjosi ne ką mažiau atkaklios kovos.

Itin nerezultatyviame mače pirmajame kėlinuke kiek stipresni buvo Ginkūnų vyrai, kurie antrajame pateko į gilią duobę, tad, rodėsi, kad „senukai“ išspręs visas savo problemas ir įgiję 12 taškų persvarą (35:23), išėjo ramiai ilsėtis prieš likusią kovos pusę. Visgi, kas nebūdinga „Ginkūnų“ žaidimui, ir užuot trečiajame kėlinuke toliau stabdę arklius, ginkūniškiai varžovus prisivijo iki 5 taškų, tad dvejų dvikovų rezultatas „senukams“ buvo tik +1, kas reiškė, kad viskas nuo nulio spręsis paskutiniajame kėlinuke, kurio rebusus savo naudai išsprendė svečiai, sugebėję išlyginti rezultatą ir persverti savo naudai – 58:57.

2-0 ir į ketvirtfinalį iškopia Ginkūnų ekipa, kuri bandys atsirevanšuoti skriaudikei reguliariajame sezone – Bubių „Bubių“ komandai. Tuo tarpu nukraujavę SK „Kuršėnų senukai“ savo dešimties metų jubiliejų mini pirmąkart komandos istorijoje neperžengę aštuntfinalio barjero, iki tol visus keturis ŠRVMKL sezonus kuršėniškiai visuomet patekdavo į finalinį ketvertą.

SK „Kuršėnų Senukai“ – Ginkūnų „Ginkūnai“  57:58
(I-15:16, II-20:7, III-11:18, IV-11:17)

SK „Kuršėnų Senukai“: Gerardas Dainauskas – 13, Paulius Ščipokas – 12
Ginkūnų „Ginkūnai“: Linas Stankus – 14, Ričardas Vaitkevičius – 12

Bene labiausiai straipsniuose komentuojama dvikova vyko tarp čempionų titulą ginančios Raudėnų „Diringos“ bei Meškuičių „Meškuičių“ ekipų. Nors prognozėse buvo pranašauta, kad „diringiečiai“ be vargo turėtų eiti tolyn, visgi Meškuičiai parodė neįtikėtinai brandų žaidimą, tai pelnydama visų pagarbą.

Jau pirmajame mače namie, meškuitiškiai ne nemanė lengvai atiduoti pergalės svečiams ir lyg lygūs su lygiais kovoję iki pat rungtynių pabaigos, pralaimėjo tik 70:73 ir leido „Diringai“ išsivežti tik trapų trijų taškų pranašumą, tad prieš atsakomąjį mačą kursenai.lt svetainėje kilo spėlionių banga, ar pavyks „Diringai“ namie sužaisti lengvesnes rungtynes, o dauguma komentatorių itin palaikė Meškuičių komandą.

Jau atsakomajame mače įtampa kilo nuo pat pirmųjų minučių, ir itin rezultatyviai žaidusi „Diringa“ nesugebėjo toli pabėgti nuo „Meškuičių“ ekipos, ir įgijo trapią dvejų taškų persvarą, kurią padvigubino antrajame – 45:41. Esminę persvarą „diringiečiai“ susikrovė trečiajame, kuomet spurtavo ir susilipdė 10 taškų persvarą, ją jie išlaikė iki pat rungtynių pabaigos, šventė pergalę bei iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Bene sunkiausiai meškuitiškiams stabdyti sekėsi itin galingai sužaidusi Justą Laimikį, kuris pelnė net 39 taškus ir buvo kertinis akmuo praeitų metų čempionų žaidime.

Ketvirtfinalyje „Diringos“ lauks SK „Kairių“ egzaminas, tuo tarpu „Meškuičiai“ parodę puikų žaidimą atkrintamosiose, gali ramiai dėliotis štrichus ateinančiam sezonui.

Raudėnų „Diringa“ Meškuičių „Meškuičiai“  97:86

(I-27:25, II-18:16, III-25:19, IV-27:26)

Raudėnų „Diringa“: Justas Laimikis – 39, Ramūnas Norutis – 18
Meškuičių „Meškuičiai“: Simas Šimonis – 30, Tadas Viluckis– 17

Atkrintamųjų varžybų lentelę, tvarkaraštį bei formatą rasite čia.

Turnyrinę lentelę rasite čia.
Rezultatyviausių žaidėjų dešimtuką bei kitų žaidėjų rezultatyvumą rasite čia.

Ryt prieš prasidedant ketvirtfinalio varžyboms, kursenai.lt kaip visuomet antradieniui pateiks ketvitfinalio prognozes, tad linkime komandoms sėkmės ateinančiame etape, o mes susitiksime netrukus!

Akimirkos iš pirmojo Raudėnų „Reindžerių“ – Bubių „Bubių“  susitikimo:

Akimirkos iš atsakomojo mačo tarp SK „Kuršėnų senukų“ ir Ginkūnų „Ginkūnų“:

Atkrintamųjų varžybų lentelė:

0 thoughts on “ŠRVMKL aštuntfinalyje – staigmenos (nuotraukos)

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>