Puikus jaunosios Kuršėnų šaulės pasirodymas Baltijos šalių karių žaidynėse

Kuršėnų septintos kuopos šaulė Jolita Vitkauskaitė bei būrio vadas Antanas Gricius nuėję ilgą atrankos kelią ir patekę į rinktinę tapo Baltijos šalių karių žaidynių čempionais,.

Tauragėje, Kęstučio mechanizuotame pėstininkų batalione vyko atrankos stovykla , kur susirinko Lietuvos jaunieji šauliai, besiruošiantys Baltijos šalių karių žaidynėms. Iš generolo Povilo Plechavičiaus šeštosios rinktinės atrankoje dalyvavo ir kuršėniškiai – Kuršėnų septintos kuopos šaulė Jolita Vitkauskaitė ir būrio vadas Antanas Gricius, kuris buvo vienas iš komandos vadovų ir trenerių.

Jolita sėkmingai įveikė atrankos barjerą ir pateko į Lietuvos rinktinę , kurią sudarė 4 merginos ir 6 vaikinai.

Pasibaigus atrankai, Lietuvos jaunųjų šaulių rinktinė išvyko į Baltijos šalių karių žaidynes Klaipėdoje, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione.

Čia kariai varžėsi 3-ose amžiaus grupėse – tai jaunieji šauliai ir panašios sukarintos jaunimo organizacijos iš Latvijos ir Estijos. Antroje grupėje varžėsi kadetai (karo mokyklos) , o trečioje grupėje suaugę kariai.

Jaunieji kariai varžėsi keturiose rungtyse. Tai karinis kliūčių ruožas , kur Jolita su komandos draugais iškovojo 1 vietą, aplenkusi Latvijos komandą 11 sekundžių. Asmeninėje įskaitoje J. Vitkauskaitė merginų tarpe buvo trečia.

Krepšinio tris prieš tris aikštelėje, kur komandą sudarė du vaikinai ir dvi merginos, taip pat nugalėjo lietuviai, antri buvo estai. Lietuvos garbę J.Vitkauskaitė gynė ir  virvės traukimo rungtyje. Jolita su komandos draugais iškovojo antrą vietą, atkaklioje kovoje 2:1 pralaimėję Latvijos komandai.

Antrą varžybų dieną Lietuvos komanda pralaimėjusi 2 sekundėmis Latvijos bendraamžių kovoje, iškovojo 2 vietą. Susumavus komandinius rezultatus pirmą vietą iškovojo Lietuvos jaunieji šauliai, antra buvo Latvijos komanda, trečia liko Estija.

Komanda nugalėtoja buvo apdovanota taure , diplomais ir medaliais, o Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas Antanas Plieskis įteikė didelį šakotį ir dėžę sulčių. Visiems jauniesiems šauliams ir komandos vadovams, padėjusiems pasiekti pergalę, buvo pareikštos padėkos.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>