Europos kiokušin karatė čempionate pelnytas sidabro medalis (nuotraukos)

Lapkričio 8 – 9 dienomis Kauno Sporto halėje vyko 2014 metų Europos kiokušin karatė čempionatas, kuriame susirinko visi stipriausi jaunučių (iki 16 metų), jaunimo (iki 22 metų) ir suaugusiųjų absoliutaus svorio kovotojai. Šis čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių šalyjem, varžybos buvo perkeltos į Lietuvą.

Lietuvos Kiokušin karatė federacija turėjo nedaug laiko pasiruošimui, tačiau pavyko suorganizuoti gerą renginį dalyviams ir žiūrovams. To nebūtų pavykę padaryti be generalinio rėmėjo – Tete-A-Tete Casino pagalbos.

Senojo žemyno čempionatas prasidėjo lapkričio 8 dieną 16-mečių kumitė kovomis. 16-mečių čempionato kumitė rungties varžybose dalyvavo 154 sportininkai. Jose Lietuvos atstovai iškovojo daugiau nei pusę čempionų titulų ir tapo absoliučiais nugalėtojais komandinėje įskaitoje. Prie Lietuvių nugalėtojų prisidėjo ir sidabro medaliu pasipuošė kovotoja iš Kuršėnų kiokušin karatė klubo DAO – Emilija Lidytė. Valdemaro Mitkaus treniruojama sportininkė pirmoje kovoje nugalėjo kovotoją iš Ukrainos Anna Procenko. Antroje kovoje po pratęsimo įveikė tituluotą sportininkę iš Marijampolės Ramintą Makackaitę. Finale teko kovoti su Lietuvos čempione Monika Tydikaite iš Klaipėdos. Sportininkių kova buvo apylygė, bet klaipėdietei kovos pabaigoje pavyko pelnyti tašką, po kurio paaiškėjo, kad sportininkė iš Kuršėnų tapo Europos vicečempione.

Pernai vykusiame Europos čempionate iki 16 metų Rumunijoje Emilijai buvo pavykę iškovoti trečią vietą. Rezultatai parodė, kad kovotoja tobulėja, tikimės taip pat gerų rezultatų ir kitais metais, kai reikės dalyvauti jaunių 16-18 metų amžiaus kategorijoje.

Šiam čempionatui ruošėsi ir Eimantė Leliukaitė, kuri dėl ligos atsisakė startuoti varžybose. Eimantė prisidėjo prie varžybų organizavimo ir pravedimo. Taip pat daug darbo organizuojant čempionatą atliko kuršėniškis, šiuo metu gyvenantis Kaune,  Artūras Samulis. O čempionato sklandus pravedimas ir didelis darbas organizaciniais klausimais neįsivaizduojamas be Kuršėnų kiokušin karatė klubo „DAO“ prezidento, LKKF prezidiumo nario Vygando Milieškos indėlio federacijai. Džiugu, kad mažo miesto ir klubo atstovai prisideda prie aukščiausio tarptautinio lygio varžybų organizavimo ir vedimo. Tikimės, kad įgyta patirtis padės siekti dar geresnių rezultatų klubo „DAO“ sportinėje ir visuomeninėje veikloje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>