Šveicarijoje vykusiame karate čempionate – puikūs kuršėniškių rezultatai

Šių metų gegužės 6 dieną, Šveicarijoje vyko „Swiss open juniors 2017 Kyokushin karate championship“ varžybos. Rekordiškai gausiose varžybose dalyvavo virš 350 dalyvių iš 16 šalių. Šios varžybos išskirtinės tuo, kad vyksta su pilno kontakto taisyklėmis visose amžiaus grupėse. 12 kartą vykstantis čempionatas susilaukė pasaulinės karatė organizacijos (WKO) prezidento Kenji Midori (8 DAN) iš Japonijos dėmesio, kuris atvyko stebėti varžybas.

Atstovauti Lietuvos komandai vyko 4 karatistai iš Kuršėnų: Kristijonas Pocius, (dalyvavo kategorijoje – 2005-2004 m., iki 39 kg), Kajus Jonaitis (dalyvavo kategorijoje – 2007-2006 m., iki 33 kg), Tomas Mituzas ir Julius Simonovičius, kurie dalyvavo toje pačioje kategorijoje – 2006 m. virš 40 kg. Vaikų amžiaus grupių sportininkams sekėsi puikiai – iškovotos 3 prizinės vietos.
Nepasisekė tik Kristijonui, kuriam jau pirmoje kovoje teko pripažinti Hoffman Michal iš Lenkijos pranašumą ir likti už pusfinalio borto. Kajus Jonaitis pirmojoje kovoje užtruko vos 50 sekundžių ir įtikinamai įveikė varžovą iš Latvijos Arturs Dupkovs. Antroje – permainingoje kovoje netrūko intrigos, nes Kajus praleido labai svarbius taškus, tačiau sukaupęs jėgas juos atsikovojo ir įveikė varžovą iš Izraelio Binyamin Halpern. O po trumpos pertaukėlės, pusfinalio kovoje nepavyko įveikti varžovo iš Ukrainos Volodymyr Drabych ir Kajui teko tenkintis 3 vieta. Puošmena tapo sunkiausios svorio kategorijos vaikų amžiaus grupės finalas į kurį abu kuršėniškiai nukeliavo įtikinamai įveikę visus savo priešininkus – Tomas pirmoje kovoje įveikė varžovą iš Latvijos Richards Neladus, vėliau po pratęsimo įveiktas ir bulgaras Marian Bulabanov, o pusfinalyje susitikimas su lenku Mateusz Mazur baigėsi nokautu jau 38 sekundę Tomo naudai. Taigi, į finalą patekęs Tomas laukė iki ten ateinančio Juliaus, kuris techniškais smūgiais įtikinamai įveikė lenką Sytnik Maciej po to ir izraelietį Mike Gavrilov. Finalinėje kovoje abu kuršėniškiai kovėsi labai atkakliai, tačiau fortūna šypsojosi 8 kilogramais lengvesniam – Juliui, kuris atlikęs 2 techniškus veiksmus užsitarnavo čempiono titulą, o Tomui teko tenkintis antra vieta.

Visi sportininkai kovėsi pagirtinai ir pademonstravo geriausius rezultatus iš visų, į varžybas vykusių, Lietuvos klubų. To nebūtų pavykę padaryti be nuoseklaus sportininkų rengimo, kuriuo rūpinasi Kuršėnų Kyokushin karate klubas „DAO“ ir Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokykla. O prie to labai prisideda Šiaulių r. savivaldybės klubų rėmimo projektas, neformalaus vaikų švietimo krepšelio lėšos, rėmėjų ir žinoma asmeninės sportininkų lėšos. Sportininkus paruošė ir į varžybas nuvežė treneris Valdemaras Mitkus

Nuotraukoje iš kairės K. Pocius, T. Mituzas, K. Midori, K. Jonaitis, V. Mitkus ir J. Simonovičius

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>