Europos taurės „Gintarinė taurė“ turnyre puikūs rezultatai

Lenkijos Gdansko mieste vyko svarsčių kilnojimo Europos taurės „Gintarinė taurė“ turnyras, kuriame varžėsi sportininkai iš septinių šalių, o tarp jų net 23 sportininkai  iš Lietuvos. Lietuvos rinktinę sudarė sportininkai iš Kauno, Alytaus, Tauragės, Panevėžio, Pakruojo, Radviliškio rajonų ir keturi sportininkai iš Kuršėnų „Kristalo“ sporto klubo.

Puikiai pasirodę lietuviai nugalėjo jaunių grupėje. Apsoliučiu jaunių grupės nugalėtoju tapo Europos jaunių svarsčių kilnojimo čempionas Lukas Gricius. Jis tai pat savo svorio kategorijoje laimėjo ilgo ciklo, rovimo ir dvikovės rungtis, o stūmimo rungtyje nusileido sportininkui iš Lenkijos. Toje pačioje virš 78 kg svorio kategorijoje varžėsi kitas „Kristalo“ sportininkas Donatas Šiurkus. Jo debiutas Europoje buvo sėkmingas. Donatas ilgame cikle antras, stūmimo rungtyje trečias.

Šie sportininkai rungtyniavo ir jaunimo grupėje. Lukas Gricius svorio kategorijoje iki 95 kg ilgame cikle, stūmime, rovime, dvikovėje buvo antras. Donatas svorio kategorijoje iki 105 kg ilgame cikle, stūmimo rungtyse trečias. Lietuvos jaunimo komanda pirma.

Vyrų gupėje svorio kategorijoje iki 73 kg Europos čempionas Povilas Kačinskas įrodė savo meistriškumą. Povilas laimėjo ilgo ciklo, stūmimo, dvikovės rungtis. Rovimo rungtyje buvo antras.

Artūras Talijūnas startavo dviejose amžiaus grupėse. Suaugusių grupėje svorio kategorijoje iki 105 kg stūmimo rungtyje antras, rovime pirmas, dvikovėje pirmas. Suaugusių komanda nusileidusi Lenkijos komandai liko antra. Artūras veteranų  grupėje laimėjo stūmimo, rovimo ir dvikovės rungtis.

Varžybuose teisėjavo sportininkų treneris Antanas Gricius

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite pasinaudoti HTML žymomis ir atributais:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>